İftariyelikler cep yakıyor

Bu yıl da Haziran'a rastlayan Ramazan ayında vatandaşları sıcaklıklar kadar yüksek iftariyelik fiyatları da zorluyor

ALANYA'DA 30 dereceyi aşan sıcaklık nedeniyle açlık ve susuzluğa dayanmaya çalışan vatandaşları bir taraftan da sofralarına koyacakları iftariyelikleri alma telaşı sardı. İlk günlerden vatandaşlar iftariyelik ürünlerin satıldığı market ve süpermarketlere yönelirken yüksek fiyatlar cep yakıyor. Paket hurmaların 3 TL'den başladığı marketlerde Kudüs hurmasının fiyatı 40 TL'yi buluyor. Hacet Mahallesi'nde market işleten Hüseyin Öner, hurmanın geçen yılki fiyattan satıldığını söyledi. Öner, "Hurmaya zam yapmadık. Buna karşın hava şartlarından dolayı kuru kayısı ve fındık fiyatları yükseldi. Bu nedenle vatandaşın Ramazan ayında alım gücü azaldı. Çok yoğun alışveriş yapılmıyor. Vatandaşlar yine de en çok hurma alıyor. Bunun dışında iftarda tüketmek için tatlılardan arap kadayıfı ve güllaç, sahurda tüketmek için de kahvaltılık ürünler alıyorlar. Vatandaşların hurma alması için Kudüs hurmasını tane olarak da satıyoruz. Bu hurmanın tanesini 1 TL'den satıyoruz. Bu vatandaşların hoşuna gidiyor. İnsanlar bu sayede Kudüs hurmasına ilgi gösteriyor" dedi.      

İFTARİYELİK FİYATLARI (TL)

300 gram paket hurma     3 

500 gram paket hurma     5 

Kadayıf                  5

Güllaç                   7,5

Kuru üzüm                10

Arap kadayıfı            12

Zeytin                   12-22

Kompostoluk vişne kurusu 15

Kompostoluk kayısı       18

Helva                    19-29

Kabuklu ceviz            26

Jumbo boy kuru kayısı    32

Medine hurması (kilo)    35 

Kudüs hurması  (kilo)    40

Ceviz içi                48

Fındık                   65

19 Haz 2015 - 23:43 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber