''Hizmet binamızı almayın''

Eski Payallar Belediye Başkanı Abdullah Öztürk ve bölge halkı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tahsis edilen Payallar Belediyesi eski hizmet binasının Alanya Belediyesi Hizmet Birimi olarak kullanılamaya devam edilmesini istediler

PAYALLARBelediyesi eski Başkanı ve Alanya Belediyesi Meclis Üyesi Abdullah Öztürk İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne verilen Payallar Belediyesi eski hizmet binasının Alanya Belediyesi Hizmet Birimi olarak hizmet vermeye devam edebilmesi için siyasilerden ve ilgililerden yardım istedi. Eski başkan Öztürk'e, Payallar Mahallesi Muhtarı Ali Öztürk, Payallar Büyükyer Mahallesi eski Muhtarı Ömer Deveci, MHP Payallar Mahalle Temsilcisi Ahmet Serbest, vatandaşlar Ahmet Cinas ve Fatih Doğan da destek verdiler.

Alanya Belediyesi Payallar Hizmet Birimi'nden Konaklı, Türkler, Emişbeleni, Güzelbağ ve mahalleye dönüşen 30 köye hizmet verildiğinin altını çizen eski başkan Öztürk, muhtar Öztürk ve vatandaşlar, Alanya Belediyesi Payallar Hizmet Birimi'nin kapanması durumunda bölgeye hizmetin aksayacağına dikkat çektiler. Vatandaşlar, hizmet biriminde muhtarlık, işyeri açma ruhsatı, zabıta, fen işleri, tahakkuk, tahsilat, evlendirme memurluğu, park bahçeler ve temizlik işleri birimlerinin hizmet verdiğini söylediler. Eski başkan Öztürk, devir kararından geri adım atılmaması durumunda bölge halkının mağdur olacağını vurguladı. Konu hakkında bazı kişilerin yorumları şöyle:
Abdullah Öztürk (Payallar Belediyesi eski Başkanı ve Alanya Belediyesi Meclis Üyesi) “Bilindiği gibi eski Konaklı Belediyesi hizmet binası üniversiteye, Türkler ve Payallar belediyeleri hizmet binaları valilik bünyesinde kurulan komisyon tarafından Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tahsis edildi. Bu durumda Alanya Belediyesi'nin bölgeye hizmet verecek binası kalmadı. Alanya Belediyesi hizmet birimlerinin görev yaptığı eski Payallar Belediyesi binasının devrinden vazgeçilmemesi durumunda bölgeye hizmette aksamaların olması kaçınılmaz. Biz eğitime karşıyı değiliz. Mahallemizde okul yapımı ve bakımları için belediyemiz kapanmadan önce yaptığımız çalışmalar Alanya kamuoyu tarafından çok iyi biliniyor. Belediye hizmet binaları belediye hizmet birimlerine göre inşa edildiğinden okul olarak hizmet vermesi zor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) bölgeye hizmetin aksamaması noktasında özveride bulunmasını bekliyorum.”

Ali Öztürk (Payallar Mahallesi Muhtarı)

“Alanya Belediyesi Payallar Hizmet Birimi olarak bölgeye hizmet veren Payallar Belediyesi eski hizmet binasının MEB'e devrinden geri adım atılmaması durumunda hizmetlerde büyük aksama olacak. Hizmet biriminin kapanması halinde hizmet birimlerinin çalışabileceği bir bina yok. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'in, "Binaları bize verin size yeni bina yapalım" önerisini destekliyorum. Uzlaşma sağlanmaması durumunda bölge halkının mağdur olmasının vebali siyasilerin ve ilgili kurumların yöneticilerinin olacaktır. Halkın mağdur olmaması noktasında siyaset üstü düşünerek hareket etmeliyiz. Bölge halkı cezalandırılmamalı. İlgili kurumların sorunun çözümü noktasında ortak bir noktada uzlaşmalarını bekliyoruz.”

Ömer Deveci (Payallar Büyükyer Mahallesi eski Muhtarı)

“Eski Payallar Belediyesi binasında faaliyete geçen Alanya Belediyesi Payallar Hizmet Birimi'nde, sorumluluk alanında bulunan Konaklı, Türkler, Emişbeleni, Güzelbağ ve mahalleye dönüşen 30 köyde yaşayan yaklaşık 50-60 bin nüfusa hizmet veriliyor. Binanın devrinden geri adım atılmaması durumunda binada çalışan birimlerin taşınabileceği bir yer yok. Bu durumda hizmetlerin aksaması kaçınılmaz olacaktır. Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu'nun sorunun çözümü noktasında girişimlerde bulunmasını bekliyoruz. Sorunun çözümü noktasında halka hizmet adına siyaset üstü davranılmalı."

Ahmet Serbest (MHP Payallar Mahalle Temsilcisi)

“Valilik bünyesinde kurulan komisyon, belediye hizmet binalarını MEB'e tahsis ederek Alanya Belediyesi'nin elini, kolunu bağladı. Alanya Belediyesi Payallar Hizmet Birimi'nin kapanması durumunda bölgeye hizmet aksayacak. Vatandaş belediye ile ilgili  işlerini takip etmek için Alanya'ya gitmek zorunda kalacak. Bilerek veya bilmeyerek alınan bu karardan vazgeçilmemesi durumunda bölge halkın mağduriyetinin vebali siyasilerin ve ilgi kurum yöneticilerinin olacak. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'in, valiliğe yaptığı ‘Binaları bize verin biz size yeni bina yapalım’ önerisini destekliyorum.”

Ahmet Cinas (Çiftçi)

“Büyükşehir Yasası ile önce belediyemiz kapandı. Şimdi de bölgeye hizmet için olmazsa olmaz olan Alanya Belediyesi Payallar Hizmet Birimi'nin faaliyet gösterdiği belediye hizmet binamızı milli eğitime devrettiler. Bu kararı alan bürokratlar, Alanya Belediyesi'nin bölgeye nasıl hizmet vereceğini hiç mi düşünmediler? Mahallemizde okul açılması bizleri mutlu eder ancak bir tarafı yaparken bir tarafı yıkmamak gerekir. Başta siyasiler olmak üzere tüm ilgili kurum yetkililerini bu yanlıştan dönülmesi için göreve davet ediyorum. Bizleri belediye hizmetlerinden mağdur ederek Alanya'ya gidip gelmeye mahkum etmeyin.”

Fatih Doğan(Berber)

“Alanya Belediyesi Payallar Hizmet Birimi'nin faaliyet gösterdiği eski Payallar Belediyesi  hizmet binasının milli eğitime devredilmesi bölge halkını hizmet almamaya mahkum etmek demek. Önce Büyükşehir Yasası ile belediyemiz kapatıldı. Şimdi de hizmet birimi kapatılacak. Bölge halkına ihanet niteliğindeki bu devir kararını alanlar kararı almadan önce bölgede inceleme yapsaydılar bugün bu sorunu tartışmazdık. Alanya yüz ölçümü geniş bir ilçe. Belediyenin bölgeye eşit hizmet verebilmesi için hizmet birimlerinin açılması şarttır ancak devir kararı bu imkanı ortadan kaldıracaktır. Yanlıştan dönülmesi için tüm yetkililerden yardım bekliyoruz.”

12 Ağu 2014 - 18:40 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

AHMET SÖNMEZ - onlar mi̇lleti̇ çok düşünür!!!..akp ye oy vermeyen ki̇m varsa cezalandirilmali!!!...tari̇h bugunleri̇ ve bunlari̇ da gordu.gorse ne yazar....

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 12 Ağustos 18:40

Çorum Haber