"Hızlı trende son aşamaya geliniyor"

AKP Antalya Milletvekili Sadık Badak, Kalkınma Bakanlığı'na sunduğu öneride, dört etap olarak planlanan ve her birinin yapımı en az iki yıl sürecek Eskişehir-Antalya Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattı için, “Antalya-Baladız hattı hayata geçirilsin” dedi

ADALET ve Kalkınma Partisi (AKP) AntalyaMilletvekiliSadıkBadak, Kalkınma Bakanlığı'nın bütçe görüşmelerinde Antalya-Eskişehirhızlıtren hattını yeniden gündeme getirdi. Badak, dört etap halinde planlanan Eskişehir-Antalya YHT hattına yönelik ilginç ve Batı Akdeniz ekonomisi için büyük öneme sahip bir öneride bulundu. Antalya, Burdur ve Isparta'nın kendi yağıyla kavrulan ve artı değer yaratan bir bölge olduğuna işaret eden Sadık Badak, kalkınma hızı itibarıyla da Antalya'nın, ülkemizin kalkınma hızının belki 2, bazen 3 katı geliştiğini, havza bazında Burdur’un Isparta'yla beraber 2 kat geliştiğini söyledi. Eskişehir-Isparta-Burdur-Antalya Limanı'na uzanan, 9 milyar TL keşif bedeli olan hızlı tren demiryolu yatırım planını hatırlatan Badak, Eskişehir'den Antalya'ya projenin bitirilmesinin son derece önemli olduğunu kaydetti.

‘ANTALYA LİMANI’NA DEMİRYOLU ŞART’

Bölgemizdeki yük ve taşımacılık hareketine bakıldığında birinci planda Baladız'dan Antalya Limanı'na bu hattın bitirilmiş olmasının tamamının bitirilmiş olmasından çok daha önemli olduğunu belirten Badak, şu öneriyi sundu: “Afyon-Burdur-Isparta bölgesindeki mermercilik, Isparta çimento, Denizli çimento, Antalya bölgesindeki çimento fabrikalarının ihracat hareketi Antalya Limanı'na bunların demiryoluyla indirilmesi son derece önemli. Bunun işletme safhasını hiç düşünmeden altyapısı gerçekleşse Baladız dediğimiz noktadan, oraya kadar demiryolu geliyor, Isparta ve Burdur'a ayrılıyor. Baladız'a kadar yeni hat yapılsa 130 kilometrelik bütünü bırakılarak, limana bağlanmış olan bu hattın hızlı bir şekilde özel sektör tarafından işletilebileceğini söylememiz lazım.”

27 Kas 2014 - 16:33 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber