Heyet geldi, o şehre dev akın başlıyor! Hedef 1 milyon turist...

Körfez ülkelerinden gelen heyet kentte bulunan turizm sektörünün yetkilileri ile bir araya geldi. Hedef 1 milyon turist

ORDU'NUN turizm odaklı gelişmesi ve kalkınması amacıyla Körfez ülkelerinden davet edilen 50 gazeteci ve seyahat acentesi temsilcisi,  kentteki turizm sektörü temsilcileri ile buluştu.
Ordu Valiliği tarafından bir otelde düzenlenen programda, yabancı  konuklar ile sektör temsilcileri, turizm konusunda karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.
Vali İrfan Balkanlıoğlu, burada yaptığı konuşmada, doğal güzelliğiyle kentin adeta cennetten bir köşe olduğunu belirtti.
Ordu'nun, 6 bin kilometrekare genişliğinde bir vilayet olduğunu ifade  eden Balkanlıoğlu, şunları söyledi:
"6 bin kilometrekarenin tamamı iki gündür gezip gördüğünüz manzaralarla kaplıdır. Ordu, kelimenin tam anlamıyla cennettir. Bu gördüklerinizi  gittiğinizde dostlarınızla paylaşırsanız memnun oluruz. Biz sizleri burada  görmekten son derece mutluyuz. Gördüğünüz manzaralar ve güzellikler İsviçre'den,  Avusturya'dan hiç farkı olmayan güzelliklerdir. Ordu'nun manzarası oralardan çok  daha güzel, çok daha ucuz. Buradaki insanlar da sizleri kucaklamaya hazır.  Kıyafetiniz nasıl olursa olsun, hangi lisanı konuşursanız konuşun, hangi dine  mensup olursanız olun burada sevgiyle ve ilgiyle karşılanacaksınız."
Balkanlıoğlu, kentin en güzel özelliklerinden birisinin güvenlik  açısından herhangi bir sıkıntının bulunmaması olduğunu vurgulayarak, "Ordu'nun  hangi bölgesi olursa olsun elinizi kolunuzu sallayarak dolaşabilirsiniz. Hatta  oranın insanları sizleri severek misafir edeceklerdir." dedi.
Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Batı Karadeniz Bölgesel  Yürütme Kurulu Başkanı Temel Uzlu ise gelecek sezon Körfez ülkelerinden Ordu'ya  direkt uçuşlar yapılacağını aktardı.
Yöredeki yayla, akarsu ile yeşilliğin çok güzel olduğuna dikkati çeken  Uzlu, "Bu yerlerimizi Arap turizm acentelerimize ve oradaki televizyon kanalları  görsünler, kendileri beğensinler, daha sonra kendi yorumlarını katarak  beğendikleri yeri kendileri pazarlasınlar istedik. İlimizdeki bütün turizm  aktörlerimiz ve değerli meslektaşlarım bu işe gönül verdiler, hepsi inandılar.  Bundan sonra daha çok ivme kazanacaktır, daha ileriye gidecektir. Önümüzdeki en  büyük handikap Körfez ülkelerinden ilimize direk uçuşların olmaması. Sayın  valimle bunları mütalaa ediyoruz. Önümüzdeki sezonla beraber yüzde seksen  uçuşların başlayacağı müjdesini aldık. Bunu da buradan gururla söylüyorum." diye  konuştu.
Arap gazetecilerden Rabee Al Soub da Ordu'nun çok muhteşem  güzelliklere sahip olduğunu ve kentin güzelliklerini görünce adeta  büyülendiklerini belirterek, kendilerini davet eden ve en güzel şekilde ağırlayan  Vali İrfan Balkanlıoğlu'na teşekkür etti.
Programa, Ordu Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, İl Emniyet Müdürü  Caner Tayfur, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Kültür ve Turizm İl  Müdürü Uğur Toparlak, Ordu'daki turizm sektör temsilcileri ile Arap gazeteciler  ve seyahat acentelerinin temsilcileri katıldı.

 

25 Eki 2016 - 14:07 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber