Herkese dokundu

Bakan Çavuşoğlu, dün Alanya'da 08.30'da başlattığı baş döndüren görüşme trafiğini gece yarısına kadar aralıksız sürdürdü

ALANYALIDışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Perşembe akşamı özel uçakla geldiği Gazipaşa Havalimanı'ndan direkt Alanya'ya geçti. Dün sabah iki taziye ziyareti ile programa başlayan Bakan Çavuşoğlu, Alanya Kaymakamlığı ve ALTSO Başkanı Mehmet Şahin'in ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda muhtarlar ve meslek odası başkanlarıyla buluştu. Cuma namazının ardından Filika Restoran'a geçen Bakan Çavuşoğlu, golf merkezi ihalelerine girmedikleri için Alanyalı işadamlarına sitem ederek "Bari Akdağ'ın ihalesine katılın" dedi.

'YERLİ TURİSTİ BEĞENMİYORSUNUZ'

Turizmcilerin kaliteli turist isteyip ellerini taşın altına sokmadığını söyleyen Bakan Çavuşoğlu, "Yerli turist geliyor, onu da beğenmiyorsunuz. Alanya ve bölge turizmini daha iyi seviyeye getirmek için önümüzdeki yıl Rusya'dan birçok charter uçağın doğrudan Alanya-Gazipaşa Havalimanı'na inmesi için çalışma yaptık. Alanya, gelecek sene Antalya ve diğer turizm bölgelerinden ayrı pazarlanmaya başlayacak. Avrupa, Rusya ve Ukrayna'dan direkt uçuşlar yapılacak, kaybedilen İskandinav pazarını da yeniden kazanacağız" dedi. 

ŞAHİN'E MYO VE DOĞALGAZ TEŞEKKÜRÜ

Doğalgazın Alanya’ya yakın zamanda gelecek olmasında ve ALTSO Turizm Meslek Yüksek Okulu'nun kısa sürede Alanya’ya kazandırılmasındaki emekleri nedeniyle ALTSO Başkanı Mehmet Şahin ve yönetimine de teşekkür eden Bakan Çavuşoğlu, AKP Gençlik Kolları Üyesi Ahmet Guzyaka'nın, kendisinin 1989 yılında ABD'de yaşadığı dönemde Brooklyn Türk Gücü futbol takımında oynadığı döneme ait bir fotoğrafını hediye etmesi karşısında duygulandı. Bakan Çavuşoğlu "Tam 27 yıl öncesine gittim, birden anılarım canlandı" dedi.

ÇAVUŞOĞLU'NDAN İNCİLER

TURİZMCİLERE  

• Seneye Rusya'dan birçok sefer artık doğrudan GZP'ye inecek, bu çalışmaları yapıyoruz. Tur şirketleriyle, özellikle kendi uçakları olan şirketlerle görüşmelerimizi yaptık.
• Gazipaşa Havalimanı açıldı, terminal lazım. Yüklenici firmayla kamulaştırma çalışması yapacağız. Gazipaşa Havalimanı'nın büyümesi için kamulaştırmaya ihtiyaç var.
OTELCİLERE 
• Turizmci kredi talep edince bankalar ipotek istiyor. Bu yüzden Kredi Garanti Fonu kuruyoruz. Otelci kredi almak istiyorsa, bunun riskinin yüzde 75'ini devlet üstlenecek.
ESNAFLARA 
• Esnafa sicil affı gelmeli. Kredi kefalet kooperatiflerinin yeni para isteme talepleri var. Yüklü miktarda parayı Alanya ve Antalya'ya göndereceğiz. Bunun da takibini yaparız.

İLGİLİ HABERLER

Ruslar GZP'ye direkt inecek


'Alanyalı işadamlarına büyük görev düşüyor


Çavuşoğlu Genç Mikrofon'a konuştu

28 Eki 2016 - 23:04 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber