Herkes o cenaze için toplandı

Genç yaşta kalp krizinden hayatını kaybeden Hayrat Vakfı İlmi Araştırmalar Heyeti Üyesi Cemal Erşen, dün öğle namazının ardından toprağa verildi.

HAYRAT

Vakfı İlmi Araştırmalar Heyeti üyesi Cemal Erşen toprağa verildi. Cemal Erşen, önceki gün genç yaşta kalp krizinden hayatını kaybetmişti. Dün sabah erken saatlerde Isparta’ya getirilen naaş Hayrat Vakfı Kurucusu merhum Seyyid Ahmed Hüsrev Altınbaşak'ın evinde ağırlandı. Öğle saatlerinde konvoy eşliğinde alınan Cemal Erşen'in naaşı, Isparta Terminal Camii'ne götürüldü. Cami de Hayrat Vakfı Denizli temsilcisi tarafından kısa bir ders yapılmasının ardından Yasin-i şerif okundu. Öğle namazının kılınmasından sonra sevenleri ve nur talebesinin katılımıyla cenaze namazı kılındı. Namazı Hayrat Vakfı Başkanı Hacı Hafız Said Nuri Ertürk kıldırdı. Cenaze, Hayrat Vakfı kurucusu Hüsrev Altınbaşak'ın kabrinin bulunduğu Doğancılar kabristanında toprağa verildi. Cemal Erşen, yurt içinde ve yurt dışında birçok panel konferans ve sempozyumlara katılmış, imani ve ilmi konularda yazılar yazmış, Kuran Mealinin hazırlanması Bediüzzaman ve talebelerinden Hüsrev Altınbaşak'ın tarihçei hayatının hazırlanmasında da büyük katkılar sağlaması ile bilindi. İrfan Mektebi dergisinde yazdığı imami makalelerde dikkat çekti. Hayrat yardım derneğinin her yıl düzenlemiş olduğu yurt dışı kurban organizasyonlarında gönüllü olarak da çalışmaktaydı.

20 Eki 2014 - 11:33 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

ABDURRAHMAN GÜVEN - uzun süre adiyamanda hizmet eden ve emeği bize çok geçen cemal kardeşimize çenabi allahtan rahmet diliyoruz ailesinin ve hizmetin başi sağ olsun amin.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Ekim 11:33

Çorum Haber