'Hedef 25 ton koza'

KOZA Birliği Genel Müdürü İsmail Aydın, Koza Alanya Kooperatifi Müdürü Muzaffer Durusoy ve Ziraat Odası Başkanı Turgut Musluoğlu dün Ziraat Odası Meclis Salonu'nda ipek böcekçiliği konusunda bir toplantı yaptılar.

Alanya'da 494 ipek böceği üreticisi bulunduğunu söyleyen Birlik Müdürü Aydın, "2012'de Alanya'nın 24 köyünde ipek böceği üretimi yapılacak. Üreticilere 710 paket tohum dağıttık. Bunun karşılığında 25 ton yaş koza almayı planlıyoruz. 2011'de yaş kozanın kilosu 23.50 TL'den alındı ve bu yıl bu rakam 24 TL'ye çıkarıldı. Koza alımlarına 25 Mayıs itibariyle başlayacağız. Ödemeleri de son koza alımlarının ardından üreticilere yapacağız" dedi. "İPEK BÖCEKÇİLİĞİ İVME KAZANIYOR" Koza Alanya Kooperatifi Müdürü Muzaffer Durusoy ise, 2011'de Alanya'da 25 ton 700 kilo yaş koza üretildiği ve üreticilere toplam 580 bin lira ödeme yapıldığını açıkladı. Toplantıda konuşan Alanya Ziraat Odası Başkanı Turgut Musluoğlu ise, "Alanya'da ipek böceği üretimi oldukça yaygınlaşmaya başladı. İnsanlar, bu işi eğitimle birlikte yapınca, üretim de her yıl artıyor. Üretimin artması ile birlikte ipek böcekçiliği yeniden ivme kazanıyor. Alanya'da herkesi ipek böceği üretimi yapmaya davet ediyorum" dedi.

#

17 May 2012 - 00:27 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber