HDP'den çözüm süreci açıklaması

HDP'den açıklama : Çözüm sürecinin askıda tutulduğu her bir günün halklarımıza maliyeti çok ağırdır

HALKLARIN

Demokratik Partisi Merkez Yürütme Kurulu yaptığı açıklamada, "Yapılması gereken, çatışma politikasını bir kenara bırakıp, barışçıl çözüm yollarını yeniden devreye koymaktır. Çözüm sürecinin askıda tutulduğu her bir günün halklarımıza maliyeti çok ağırdır. Bir kez daha ülkeyi yönetenleri sorumluluğa çağırıyoruz.

HDP

, üzerine düşen olumlu rolü her zaman olduğu gibi oynamaya hazırdır. Biz çatışmaların durdurulması için çabalarımızı yoğun bir biçimde sürdürmeye devam edeceğiz. Size savaş yaptırtmayacağız. Çatışmalı ortamı sonlandıracak, can kayıplarını önleyecek barışçıl politikalar hayata geçirilmeli ve çözüm üretmeyen geçici Başbakan ya bu tutumundan bir an önce vazgeçmeli ya da görevi bırakmalıdır" denildi.

"BAŞBAKAN'IN GÖREVİ, BU ÇATIŞMALARI DURDURACAK BİR SÜRECİ ACİLEN BAŞLATMAKTIR

HDP Merkez Yürütme Kurulu'nun yaptığı yazılı açıklama şöyle; "Ne yazık ki, hepimizi derinden, yürekten sarsan, acı kayıplara neden olan çatışma ve şiddet dalgasının her geçen gün tırmandığı bir süreci yaşıyoruz. Bir an önce çatışmaları ve kayıpları durduracak çözüm politikalarının devreye konulması gerekirken, ülkeyi yönetme sorumluluğuyla karşı karşıya bulunanlar kaosu daha da derinleştirecek çatışmacı siyasette ısrar ediyor. Geçici statüdeki Başbakan'ın görevi, bu çatışmaları ve ölümleri durduracak bir süreci bir an önce acilen başlatmaktır. Parlamentonun görevi tatile çıkmak değil çözüm üretmektir. AKP, parlamentonun işlemesini engelleyerek, çatışmalı süreci derinleştirmektedir. Çözüm süreci bizzat devleti ve ülkeyi yönetenler tarafından durdurulmuş durumdadır. Her gün can kayıpları yaşanırken, devreye girerek çözüm bulması gereken parlamentoyu AKP ve MHP elbirliğiyle tatile çıkarmıştır. Üstelik Meclis'te AKP ve MHP oylarıyla Suruç katliamının araştırılması için komisyon önerisi reddedilmiş, eller IŞİD vahşetinin üstünün örtülmesi için kaldırılmıştır. "

"DÜĞMEYE BASAN ZİHNİYET TÜM BU YAPTIKLARININ HESABINI VERMEK ZORUNDADIR"

"Geçici Başbakan ise çatışmaları, ölümleri bir kenara bırakmış, gece gündüz HDP'ye saldırıyor, hakaret ve tehdit yağdırıyor, hedef gösteriyor. Cumhurbaşkanlığı makamını temsil etmesi gereken kişi Çin'den HDP'ye saldırıyor, Eş Genel Başkanımıza yönelik en ağır hakaretleri yapıyor. Hem Başbakan, hem Cumhurbaşkanı HDP'den hesap sormaya çalışıyor, bedel ödetmekle tehdit ediyor. HDP'den hesap soracağını söyleyenlere hatırlatıyoruz: Siz hesap sorma konumunda değil, hesap verme durumunda ve zorunda olanlarsınız. 7 Haziran seçimlerinin intikamını HDP'den almak ve kendilerine yine tek parti iktidarının yolunu açmak için bu çatışmalı ortamı başlatan, düğmeye basan zihniyet tüm bu yaptıklarının hesabını vermek zorundadır."

"SARAY'DAKİNE BAŞKANLIK YOLU AÇILMADI DİYE TÜM ÜLKE KAOSA SÜRÜKLENİYOR"

"Dün Yalçın Akdoğan çıkıp, "Oyları HDP aldı, bizden de çözüm bekleniyorö diyerek, çözüm sürecini neden bitirdiklerini açıkça itiraf ederken, Eş Genel Başkanımızın grup toplantısında söylediklerini de doğrulamıştır. "Madem bize başkanlık yolunu kapattınız, bunun sonucuna da katlanırsınızö diyerek bedel ödetilmeye çalışıldığını itiraf etmiştir. Tüm Türkiye kamuoyu bu gerçeği görmelidir. AKP tek başına iktidar olamadı, Saray'dakine başkanlık yolu açılmadı diye tüm ülke kaosa sürükleniyor."

"BAŞBAKAN YA BU TUTUMUNDAN BİR AN ÖNCE VAZGEÇMELİ YA DA GÖREVİ BIRAKMALIDIR"

"Yapılması gereken, çatışma politikasını bir kenara bırakıp, barışçıl çözüm yollarını yeniden devreye koymaktır. Çözüm sürecinin askıda tutulduğu her bir günün halklarımıza maliyeti çok ağırdır. Bir kez daha ülkeyi yönetenleri sorumluluğa çağırıyoruz. HDP, üzerine düşen olumlu rolü her zaman olduğu gibi oynamaya hazırdır. Biz çatışmaların durdurulması için çabalarımızı yoğun bir biçimde sürdürmeye devam edeceğiz. Size savaş yaptırtmayacağız. Çatışmalı ortamı sonlandıracak, can kayıplarını önleyecek barışçıl politikalar hayata geçirilmeli ve çözüm üretmeyen geçici Başbakan ya bu tutumundan bir an önce vazgeçmeli ya da görevi bırakmalıdır."

30 Tem 2015 - 17:09 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber