Hazırlanın, uzayda tatile çıkıyorsunuz!

Dünyanın sınırlarını aşacak çalışmalar yapan NASA, 10 yıl içinde uzaya tatil yapmanın mümkün olacağını açıkladı

DÜNYANIN sınırlarını aşacak çalışmalar yapan NASA, 10 yıl içinde uzaya tatil yapmanın mümkün olacağını açıkladı.

10 yıl içinde uzay tatili yapmanın mümkün olacağını söyleyen NASA´nın gezegen bilimcisi Charles Elachi, "Bir şirket gelecek yıl insanları uzayın alt kısımlarına götürecek. Bu dar kapsamlı bir seyahat ama uzun vadede uzayda oteller yapılıp orada iki üç hafta geçirilebilecek" dedi.Amerika Uzay ve Havacılık Dairesi´nin (NASA) dünyaca ünlü gezegen bilimcisi Charles Elachi, NASA´nın bir devlet kurumu olarak uzay teknolojisini geliştirdiğini belirterek, "Daha sonra uzay keşfinin ileri götürülmesi için bunu özel sektöre devrediyoruz" dedi. Uzay turistleri için seyahat düzenlemek isteyen birçok özel şirket olduğunu kaydeden Elachi, dünyanın ´sınırlarını aşacak´ bu turizm ve ticari fırsatlar hakkında şunları söyledi:"Bir şirket gelecek yıl insanları alıp uzayın alt kısımlarına götürecek. Bu çok dar kapsamlı bir seyahat. Ama uzun vadede uzayda oteller yapılıp orada iki üç hafta geçirebilecek. NASA teknolojiyi geliştiriyor. Daha sonra geliştirilen teknolojiyi girişimcilere ve işadamlarına bırakıyor. İnsanlar bunun iyi bir iş ya da iyi bir ticaret olup olmadığına bakıyorlar. Sonuçta buradan bir kâr elde etmek zorundalar. Otelden kastımız, kapsüller ya da şişirilebilen odacıklar diyelim.İnsanlar oraya gidip bir süre geçirebilir, dünyayı gözlemleyebilir. Bu zaten 10 yıl içinde gerçekleşmesi planlanan bir şey. NASA burada teknolojiyi, roketi, kapsülü geliştirecek. Daha sonra da özel sektör bunun ticaretine başlayacak. Şu anda bu alanda sadece bir firma var. Uzaya gitmenin maliyeti 200 bin doları buluyor. Pek çok şirket bu alana girmek istiyor. Ancak bunun psikolojik etkisi önem kazanıyor. Kapsülde nasıl yaşayacaksınız? Bunu sağlamak çok zor olacak. Mars´a seyahat, 18 ay sürüyor. Tüm ihtiyaçlarınızı yanınıza almanız gerekiyor. 4-5 kişiyle bir kapsülde yaşayacaksınız. Bu kişilerin çok arkadaş canlısı olması gerekiyor. Mars´a insan gönderme sürecine girmiş durumdayız. İşin karmaşık kısmı psikolojik ve tıbbi olan kısmı. Çünkü küçük bir odada eşinizle bile kalsanız bu çok zor olur."

(Erdinç Çelikkan)
Kaynak: Mygazete

28 Eki 2014 - 11:02 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber