Hayvan mezarlığı geliyor

Alanya Belediyesi Veteriner Hekimi Yakup Mecek, belediye sınırları içerisinde yapılması planlanan ‘Hayvan Mezarlığı Projesi’ hakkında bilgi verdi

Günay AKTAŞ DEMİRTAŞ Köpek Çiftliği'nin 2 kilometre doğusuna modern bir hayvan mezarlığı yapacaklarını söyleyen Mecek, "Bildiğiniz gibi Demirtaş beldesi sınırları içerisinde Alanya Belediyesi’ne ait bakım merkezi var. Bakım merkezimizde yaşlılıktan ve hastalıktan dolayı ölen hayvanlarımız oluyor. Tabi bir de belediye sınırlarımız içinde de ölen hayvanlarımız var. Ancak bu hayvanlarımıza ait belediye sınırlarımız içerisinde bir hayvan mezarlığımız yok. Bakım merkezinde ölen hayvanlarımızı da orada yetkili olan arkadaşlarımız 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nun ilgili maddeleri gereğince çukurlar kazarak üzerine kireç dökmek şartı ile etrafa zarar vermeyecek şekilde getirip, gömüyorlar. Şu anda mevcut olan bakım merkezinin 2 kilometre doğusunda bir yer kiraladık. Önümüzdeki günlerde çevre düzenlemesi yapmak üzere ihale dosyası hazırlandı. Bakım merkezimizin içerisinde modern bir hayvan mezarlığı yapmayı düşünüyoruz. Projemiz de var. Hayvan mezarlığı, fiili olarak hayvan bakım merkezi oraya nakil olduktan sonra kullanılacak. Proje hayata geçene kadar bakım merkezimizde ölen hayvanlar olursa, sokaklara değil, çukur kazılarak uygun bir şekilde gömülecek" dedi.

#

13 Eyl 2012 - 02:30 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber