Hayata 3 santimetreyle tutundu

İzmir'de, inşaatta çalışırken dengesini kaybetmesi sonucunda üzerine düştüğü 1 metrelik demirin 40 santimetresi göğsüne saplanan işçi, vücudundaki demirle ameliyata alındı. Demirin vücut dışındaki kısmından dolayı tomografi cihazına giremeyen işçi, 7 kişilik sağlık ekibinin müdahalesiyle hayata tutundu. Göğüs Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Kaptanoğlu: "Demir 3 santim daha ilerlemiş olsaydı, soluk borusu, yemek borusu, ana toplar damar ile kalbe giren çıkan damarları yaralayabilirdi, o zaman hayati risk çok yüksek olurdu"

EDİNİLEN bilgiye göre, Karşıyaka ilçesinde bir inşaatta  çalışan ve isminin açık yazılmasını istemeyen A.Y, dengesini kaybederek 1 metre  yüksekten demirlerin üzerine düştü. Yaklaşık 1 metrelik demirin 40 santimetresi, A.Y'nin sağ koltuk  altından göğüs kafesine girdi. A.Y, ilk müdahalesini yapan 112 Acil Servis ekiplerince Medical Parkİzmir Hastanesine kaldırıldı.

Hemen ameliyata alındı
Filmi çekilen ancak tomografi cihazına vücudunun dış bölümündeki 60  santimetrelik parçadan dolayı giremeyen A.Y, ameliyata alındı. Ameliyathanede vücudundaki demir çıkarılan A.Y, 7 kişilik ekibin  başarılı operasyonu sonrasında yaşama tutundu. Medical Park İzmir Hastanesi Göğüs Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Melih  Kaptanoğlu, yaptığı açıklamada, A.Y'nin ilk muayenesinde şok  bulguları bulunmadığını gördüklerini, bu durumun da sevindirici olduğunu belirtti. Birçok vakada ana damarlarda oluşan hasarlar nedeniyle yaralının hastaneye yetiştirilemediğini dile getiren Kaptanoğlu, şöyle konuştu: "Yaralının vücudunun dışındaki demirden dolayı cihaza girilemeyeceği  söylendi. Bizim demiri çekmemiz gerekiyordu ama çekince gerekli müdahale zamanını  bulamayız diye bunu ameliyat şartlarında yapmaya karar verdik. Hastayı ameliyata  aldık uyuttuk. Acı, sızı duymadan gerekli önlemleri aldık daha sonra tereyağından  kıl çeker gibi demiri çektik çıkardık."

3 santimetreyle kurtuldu
Operasyonun yaklaşık 1,5 saat sürdüğünü kaydeden Kaptanoğlu, yaralının, vücuduna yaklaşık 40 santimetrelik bir demir parçasının girmesine  rağmen çok şanslı olduğunu aktardı. Prof. Dr. Kaptanoğlu, "Demir 3 santimetre daha ilerlemiş olsaydı,  soluk borusu, yemek borusu, ana toplar damar ile kalbe giren çıkan damarları yaralayabilirdi, o zaman hayati riski çok yüksek olurdu." ifadelerini kullandı. Hastanın taburcu edilecek duruma geldiğini belirten Kaptanoğlu, iş  kazalarına karşı çalışanlardan daha dikkatli olmalarını ve kurallara uymalarını  istedi.

30 May 2017 - 12:59 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber