Havalimanında rekor üstüne rekor

Yılın ilk 4 ayında 92 bin yolcu ağırlayan Gazipaşa Havalimanı'na, bu hafta içerisinde 60 uçuş gerçekleştirilecek. Yılsonuna kadar yolcu sayısının 600 bini geçmesi bekleniyor

GAZİPAŞAHavalimanı'nda (GZP) hareketlilik her geçen gün artıyor. 2014 yılının ilk 4 ayında 92 bin yolcuya ulaşan havalimanında, rakamın bu yılsonuna kadar 600 bini bulması bekleniyor. Pegasus, Corendon, Sunexpress, Anadolujet, Onur Air, SAS, Transavia, Small Planet Airlinens, Tailwind ve Finnair havayolu şirketleri, 5-11 Mayıs tarihleri arasında havalimanına 60 uçuş gerçekleştirecek. Havalimanında trafiğin en yoğun olduğu günler, 11'er uçuşla Pazartesi ve Cumartesi olarak görünüyor. Pazartesi 11, Salı 8, Çarşamba 5, Perşembe 7, Cuma 10, Cumartesi 11, Pazar günü ise 8 uçuş gerçekleştirilecek.

YOLCU SAYISI DAHA DA ARTABİLİR

Gazipaşa'dan İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı başta olmak üzere İstanbul Atatürk Havalimanı, Ankara Esenboğa Havalimanı'nın yanı sıra Almanya, Finlandiya, Hollanda ve Norveç gibi ülkelere de uçuşlar yapılıyor. Yüksek sezon olarak bilinen Temmuz ve Ağustos aylarında GZP'ye haftalık uçuş sayısının 100'ü geçmesi bekleniyor. Gazipaşa Havalimanı yetkilileri, yolcu sayısının artarak devam ettiğini, apron ve pist genişleme çalışmalarının ardından GZP'nin en fazla yolcu ağırlayan havalimanları arasında yer alacağını bildirdi. Havalimanındaki hareketlilikle birlikte, Gazipaşa'ya yatırım yapmak isteyenlerin sayısının da artabileceği öğrenildi.

08 May 2014 - 19:20 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Yavuz senol - darısı alanyanın il olması için rekora koşması hemde tüm alanyalılar elele.asla asla deme sayın dim sizinle yolumuz açık olsun.....

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 08 Mayıs 19:20

Çorum Haber