Hanutçuya af yok

GEÇTİĞİMİZ günlerde Moskova Fuarı'na katılan Kaymakam Hulusi Doğan, fuarda Antalya ve Alanya'nın yoğun ilgi gördüğünü söyledi Türkiye'nin fuarda büyük bir standa sahip olduğunu dile getiren Doğan, seyahat acentelerinden aldığı bilgiye göre sektörde yüzde 20 oranında artış beklediklerini belirtti.

- Kübra DUMAN
Doğan, "Güzel bir fuardı. Alanya destinasyonuna talebin artacağını sektör temsilcileri söylüyorlar. Bu artış bize iyi bir yıl geçirmemizi sağlayacak" dedi. Alanya esnafını hanutçulukla ilgili yeniden uyarmak istediğini belirten Doğan, "Gelen turistler alışverişe değil, tatile geliyorlar. Tatile geliyor olmaları butikleri, kuyumcuları, dericileri gezerek alışveriş yapacakları anlamına gelmiyor. İşletmecilerin kesinlikle büyük masraflar yaparak, çok yüksek kiralar ödeyerek gereksiz yere büyük bir beklentiye girmelerini istemiyorum. Evet oteller dolu olabilir ama bu çarşıların dolacağı anlamına gelmiyor. Maalesef ki beklentileri aratan insanlar fahiş fiyatlara dükkan kiralıyorlar. Beklentileri karşılanmayıp, kiralarını ödeyememeleri halinde bu sefer olur olmaz yöntemlerle müşteri çekmeye çalışıyorlar. Sokakta, kumsalda, tatil yapan turisti rahatsız ederek ürün satmaya çalışıyorlar. Bu sene yapılan hanutçulukları affetmeyeceğiz. Kimseye taviz vermeyeceğiz. Hanutçuluk yaptığı tespit edilen işletmeleri 15, 20 gün kapatacağız, tekrarlanırsa işletmeyi ticaretten men edeceğiz. Esnafımızın çirkin hareketlerde bulunacağına inanmıyorum. Sorunlu esnafımız olursa en ağır cezai müeyyideleri uygulayacağız. Bunun sorumlusu biz değil kendisi olacak" diye konuşt

#

23 Mar 2011 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber