Hanutçuluğa çözüm istediler

Tekneciler, eğitimsiz personelin ve hanutçuların kaliteyi düşürdüğünü belirterek "Geçen yıla göre işlerimiz yüzde 25 azaldı" diyor

ALANYA İskelesi'nde faaliyet gösteren tekneciler, sezonun geçen yılın yüzde 25 altında kaldığını söylediler. Tekneciler, eğitimsiz, bilinçsiz personelin, tekne ve acentalarla alakasız komisyoncuların ticari başarısızlığa neden olduğunu vurguluyor. Bu etkenlerin de turist iletişimi ve memnuniyeti konusunda kaliteyi düşürdüğünü dile getiren tekneciler, belediye yetkililerinden hanutçulukla ilgili çözüm talebinde bulundular. İşte teknecilerin düşünceleri: 

ADEM KOLDAŞ 

Ekonominin kötü gidişatı ve Rusya'daki ekonomik kriz büyük firmaları daha çok etkiledi. Biz ufak bir işletme olduğumuz için çok etkilenmedik. Geçen sezonla kıyaslarsak bu sezon yüzde 25 daha düşük diyebiliriz. Yerli turist sayısı da keza aynı şekilde düşük. Tekne turunu en çok tercih edenler ise İskandinav turistler. Sabah saatleri yoğun sıcaklıktan dolayı turist fazla gezmiyor, akşam saatlerinde daha yoğun oluyoruz.

YAHYA KÖSE 

Tekne turu personellerinin çoğu bilinçsiz ve eğitimsiz. Bu etken de turist iletişimi ve memnuniyeti konusunda sorunlara neden oluyor. Bu işi iskelede hakkıyla yapanlar da var. Ülke genelindeki sosyal, ekonomik, politik huzursuzluktan nasibini alan Alanya İskelesi şükür ilmiyle yaşıyor. Organizesiz ve istikrarsız turizm anlayışı benimsendiği ve bu şekilde ilerlediğinden ticari başarısızlık ortaya çıkıyor. Durumun bir an evvel daha çağdaş bir ruh halinde ilerlemesi için yetkililerin iskeleyi mercek altına almasını talep ediyoruz.

ADEM YILDIZ

Normalde teknelerle ilgili birçok yasal, vergisini veren acenta olmasına rağmen, teknelerle ve acentalarla ilgisi olmayan ama bu işten nemalanan insanlar turistleri kafalarına göre otellerden, çarşılardan toplayıp, buradan anlaştıkları tekne veya teknelere teslim ederek turist başına komisyon alıyor. Komisyoncular turistlere yüksek fiyat çekip, normal fiyattan kalan parayı ceplerine atıyorlar. Bu yaptıkları da turizmin kalitesini düşürüyor. Bunun gibi insanları takibe alması için yetkililerden iskeleye zabıta talep ediyoruz ve gerekli işlemin yapılmasını istiyoruz. Bizim için sezon geçen dönemle aynı, hakkıyla çalışan kazanır.

MUSTAFA ÖZKAHRAMAN

Yaklaşık 26 senedir bu işi yapıyorum. 15 sene önceden günümüze bakacak olursak, geçmişte Avrupalı turistler yoğunken, günümüze doğru yavaş yavaş tarihe karıştılar. Şu an daha çok Rus turist var. Ayrıca Ortadoğu ülkelerinden yoğun bir akım var. İnşallah bu dönem iyi gitmeyen turizm sezonu, önümüzdeki dönem daha iyi olur.

29 Tem 2015 - 22:25 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

ali - İnşAllah daha beter olursunuz. Kaliteli eleman lazımmış!!! Siz kalitesiz elemanin maaşı ni dogru dürüst vermiyorsunuz.. hiçbir denizci alanya ya gelmiyor gelmekte istemiyor.iskeleymis her türlü pislik orda.....

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Temmuz 22:25

Çorum Haber