Hain saldırı: 7 korucu ve 2 asker şehit

Tendürek Dağı'nın Gökçebulak köyü mevkisindeki korucu noktalarına, PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda 7 korucu, bir uzman çavuş ve bir asker şehit olurken, 3 asker ve 2 vatandaş yaralandı

AĞRI’nın Doğubayazıt İlçesi’ndeki Tendürek Dağı bölgesinde PKK’lı teröristler, nöbet tutan koruculara saldırı düzenlendi. Çıkan çatışmada, yedi korucu, bir uzman çavuş ile bir asker şehit oldu, 3 asker ve 2 vatandaş yaralandı.
Tendürek Dağı eteklerinde bulunan Gökçebulak Köyü Karakuş Tepe mevkiinde mevzilerde nöbet tutan koruculara, dün akşam saat 20.30 sıralarında PKK’lı teröristler tarafından saldırı düzenlendi. Uzun namlulu silahlar ve roketatarlarla düzenlenen saldırıya, korucular anında karşılık verdi. 
Çetenli Köyü Karakolu’ndan da teröristlerin bulunduğu noktalar top atışıya yoğun ateş altına alındı. Doğubeyazıt’taki 1. Mekanize Tugay Komutanlığı’ndan, havadan kobra helikopterler, karadan da özel harekat timleri bölgeye sevk edildi. Çatışmada yedi korucu, bir uzman çavuş ile bir asker şehit oldu, 3 asker ve 2 vatandaş yaralandı.
Yaralılar, ambulanslarla Doğubeyazıt Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Bölgede çatışmaların devam ettiği belirtildi.

16 Eyl 2016 - 09:25 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber