'Hadisi bilmek zorundayız'

Alanya Müftülüğü tarafından 'Hadis Kaynaklarından Yararlanma Metotları' konulu personel bilgilendirme semineri gerçekleştirildi

Erkan UYSAL

ALANYA

Müftülüğü tarafından 'Hadis Kaynaklarından Yararlanma Metotları' konulu personel bilgilendirme semineri gerçekleştirildi. Alanya Ticaret ve Sanayi Odası'nda (ALTSO) düzenlenen seminere, Alanya Müftüsü Mustafa Topal ile müftülük personeli ve din görevlileri katıldı. Seminerin açılış konuşmasını yapan Müftü Topal, kendilerinin halka doğru bilgiyi ulaştırırken dikkat etmeleri gerektiğini söyledi. Topal, "Hadis olarak bildirilen şeyleri nasıl ulaştıracağımız bizim için çok önemli. Bu konuya çok ciddiyetle eğiliyoruz" dedi.

'HADİS DERİN BİR KONU'

Kuran dinletisinin ardından konuşan Akdeniz Üniversitesi (AÜ) İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zişan Türcan da, "Hadis dediğimizde biz İslam düşünce tarihinin en temel konusundan bahsediyoruz. Hicri 1. ve 5. asırdakiyle bugünkü tartışmalar da aynı konular üzerinde cereyan ediyor. Hadis zannettiğimiz daha geniş, derin bir konu. Endonezya'daki bir Müslüman ile Fas, Pakistan, Sibirya ve Kanada'daki bir Müslüman aynı şekilde namaz kılıyorsa, hadisin değerini görmemiz lazım. Hadisi ve sahihliğini bilmek zorundayız. Hadis tarihini bilmemiz gerekiyor" diye konuştu.

15 Ara 2015 - 18:53 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber