‘Güven Takımı’ geliyor

Alanya Belediyesi Proje ve Koordinasyon Ofisi’nin hazırladığı, profesyonel çocuk ve yaşlı refakatçiliği alanlarını kapsayan ‘Güven Takımı’ projesine Başkan Adem Murat Yücel’in talimatı ile dün start verildi

PROJE kapsamında 18-45 yaş arası lise ve dengi okullardan mezun, istihdam edilmemiş kadın ve erkek vatandaşlar, iki ay süre ile eğitime tabii tutulacaklar. Başvuran adaylara iki ay boyunca profesyonel bebek ve çocuk bakıcılığı ile yaşlı refakatçiliği eğitimi verilecek. Kurs bitiminde başarı sertifikası almaya hak kazananlar Alanya Belediyesi bünyesindeki istihdam bürosu aracılığı ile istihdam edilecekler. Alanya Belediyesi Proje ve Koordinasyon Ofisi çalışanları ile proje üzerindeki son çalışmaları inceleyen Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, projenin hedeflerinden birisinin yeterli denetlemenin sağlanamadığı bir iş alanı olan çocuk ve yaşlı bakımı alanında daha profesyonel bir bakış açısı sağlayarak, standardizasyon ve denetimin sağlanabildiği bir istihdam alanı yaratmak olduğunu söyledi. Başkan Yücel, “Proje Alanya’da bu konuda yaşanan eksiklikten yola çıkılarak hazırlandı. Bu noktada hem profesyonel bakıcı arayan ailelerin bu ihtiyaçları karşılanacak, hem de istihdam edilmemiş kişilerin istihdamları sağlanacak” dedi.

28 Kas 2014 - 18:32 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber