Gözü Alanya'da

Dikkatini çektiği için emlak ve inşaat piyasasına ilişkin araştırma yapmak üzere Alanya'ya geldiğini söyleyen Veli Göçer, ayrıca Alanya'da devre mülk için apart oteller de aradığını vurguladı

TÜRKİYE Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkan Yardımcısı ve Alanya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Mehmet Ali Dim dün, tüm Türkiye'nin tanıdığı bir isim olan, 17 Ağustos 1999 depreminin 7,5 yıl hapis yatıp çıkan meşhur müteahhidi Veli Göçer tarafından ziyaret edildi.

'ŞEHİRCİLİK YER YER HATALI' 

ALANYA'DA yerel basını fevkalade güzellikte bulduğunu ifade eden Göçer, "Alanya'yı nasıl buldunuz?" şeklindeki soruyu ise şöyle yanıtladı: Alanya, Türkiye'nin değil, dünyanın turizm kenti olmuştur. Şehirciliğin yer yer hatalı bölümleri olsa da çoğunluğu güzellik arz ediyor.

'MAKRO GENİŞLEME YAPILMALI' 

ALANYA çok daha aranılan bir şehir olabilir. Önerim, mevcut şehir planının bittiği noktadan itibaren makro bir genişleme yapılarak, 100 metre genişliğinde caddeler, 22 metrelik sokaklar, yüzde 15 ve 2 kat imar, 20 bin dönümlük bir şehir planı Alanya'yı zirveye taşır.


TÜRKİYE Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkan Yardımcısı ve Alanya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Mehmet Ali Dim dün, tüm Türkiye'nin tanıdığı bir isim olan, 17 Ağustos 1999 depreminin 7,5 yıl hapis yatıp çıkan meşhur müteahhidi Veli Göçer tarafından ziyaret edildi. Dikkatini çektiği için emlak ve inşaat piyasasına ilişkin araştırma yapmak üzere Alanya'ya geldiğini söyleyen Göçer, ayrıca Alanya'da devre mülk için apart oteller de aradığını vurguladı. Alanya'da yerel basını fevkalade güzellikte bulduğunu ifade eden Göçer, "Alanya'yı nasıl buldunuz?" şeklindeki soruyu ise şöyle yanıtladı: "Alanya, Türkiye'nin değil, dünyanın turizm kenti olmuştur. Şehirciliğin yer yer hatalı bölümleri olsa da çoğunluğu güzellik arz ediyor. Alanya çok daha aranılan bir şehir olabilir. Hatta üst sıralara yazılan noktaya ulaşabilir. Bunun için yerel yönetimlere büyük görev düşüyor. Önerim, mevcut şehir planının bittiği noktadan itibaren makro bir genişleme yapılarak, 100 metre genişliğinde caddeler, 22 metrelik sokaklar, yüzde 15 ve 2 kat imar, 20 bin dönümlük bir şehir planı Alanya'yı zirveye taşır."

VELİ GÖÇER KİMDİR?

Veli Göçer, Türk müteahhit ve emlakçı. 17 Ağustos 1999 depremi sonrasında kusurlu olduğu iddiasıyla yargılanan 6286 kişi arasında en yüksek hapis cezasını alan Göçer'in adı deprem ile özdeşleşti. Yaklaşık 17 bin kişinin yaşamını yitirdiği 17 Ağustos depremi esnasında Yalova'daki binalarının bir kısmı çöken Göçer "Taksir nedeniyle 198 kişinin ölümüne sebebiyet vermekten" 18 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı. 21 Ekim 2004 tarihinde hapse giren Göçer, 7,5 yıl hapis yattıktan sonra tahliye oldu. Veli Göçer, 2008 yılında yargılama sürecinin adaletsiz gerçekleştiği iddiasıyla AİHM'e başvurmuştu.

19 Ara 2013 - 00:27 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber