''Göktürk-3'' 2019'da fırlatılacak

Göktürk-3 adı verilen radar gözlem uydusunun 2019 yılı sonuna doğru fırlatılmasının hedeflendiği bildirildi

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Savunma Sanayii Müsteşarlığı Uzay ve İnsansız Sistemler Daire Başkanı Müjdat Uludağ, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Kongre Merkezi'nde, Hezarfen Havacılık ve Uzay Kulübü'nce düzenlenen ''Hezarfen Savunma Sanayi Günleri'' etkinliğinde yaptığı konuşmada, son 10 yılda Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) ihtiyaçları çerçevesinde toplam bedeli 30 milyar dolara yaklaşan savunma sanayisi projelerinin yürürlüğe konulduğunu söyledi.

Uludağ, Askeri Elektronik Sanayii (ASELSAN) ile Türk Havacılık ve Uzay Sanayi AŞ'nin (TUSAŞ) dünyada en büyük 100 savunma sanayisi şirketi arasına girme başarısını gösterdiğini bildirerek, şöyle devam etti:

''Göktürk-2 uydusunun fırlatılmasının ardından uydu projelerine hız verdik. Gerek askeri gözlem gerekse ticari haberleşme uydularımızın üretimlerini Ankara'da kurmakta olduğumuz ve bu yıl açılışı yapılacak 'Uydu Montaj ve Entegrasyon Tesisi'nde gerçekleştireceğiz. Uydularımızın fırlatmasını kendi teknolojimizle yapabilmek için 'Uydu Fırlatma Merkezi' kurma kararını aldık ve çalışmalara yıl içinde başlıyoruz. Radar teknolojilerine dayalı bir gözlem uydusunun milli teknolojilerle geliştirilmesi için çalışmalara başladık. Göktürk-3 adını verdiğimiz radar gözlem uydusunu 2019 yılı sonuna doğru fırlatmayı hedefliyoruz.''

#

08 Mar 2013 - 15:48 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber