'Gıda alarmı' verildi

Alanya Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, gıda üretimi ve satışı gerçekleştiren işletmecileri yeni yasal düzenlemeler hakkında bilgilendirecek

GIDA

üreten ve satan tüm işletmeler için Alanya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) konferans salonunda bir toplantı gerçekleştirilecek. Yarın saat 14.00’de gerçekleştirilecek toplantıda katılımcılar, 5966 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu ile “İşyeri hijyeni, alkollü içkilerle ilgili yeni çıkan kanun” hakkında bilgilendirilecekler.

YENİ TEBLİĞDE NELER VAR?

Yeni et ve et ürünleri tebliği yürürlüğe girdi. Tebliğ ile perakendede parça kanatlı ürünlerin dökme olarak satılmaması, ambalajlı olarak tüketiciye sunulması öngörülüyor. Ayrıca daha evvel çekilen ve paketlenen kıymaların, çiğ durumda bulunan et karışımların satışı men ediliyor. Kavurmada da tuz kısılıyor. Yüzde 5 olan tuz oranı yüzde 3’e çekiliyor. İlave olarak raflara kavurmanın yanına kıyma kavurma geliyor. Yine ürünlere dışarıdan et proteini katılması men ediliyor.

Tebliğe göre etiketlerde ‘yüzde 100 dana eti‘ gibi ifadeler kullanılamayacak. Ürün adları aynı renk, aynı yazı karakteri ve aynı puntoda olmak kaydı ile bir bütün halinde ifade edilecek. Böylece ‘emülsifiye et ürünü’ gibi ürün grup isimleri ürün adı olarak geçmeyecek.

SUCUK VE KANGAL İFADESİ YOK

Bundan böyle reklamlarda tüketicilerde yanlış algıya neden olabilecek ‘sucuk’ veya ‘kangal sucuk’ gibi ibareler bulunmayacak. Et ve et ürünleri tebliği ile getirilen yeniliklere uyum için firmalara yayımdan itibaren bir ay intibak süresi verilecek.

DEMİR’DEN ESNAFA ÇAĞRI

Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası (ALESO) Başkanı Nuri Demir, yarın ALTSO’da yapılacak olan toplantıya tüm esnafı davet etti. Demir, “Esnaflarımıza SMS yoluyla bilgilendirme yapacağız. Ayrıca sosyal medya ve web sitemiz üzerinden de konuyla ilgili gelişmeleri takip edebilirler" dedi.

25 Mar 2015 - 10:55 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber