GES Projesi start aldı

Alanya için dev projeleri hayat geçirmeye devam eden Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Türkiye’deki kamu kurum ve kuruluşları arasında, projelendirilen en büyük Güneş Enerji Santrali’nin yapımına Toslak Mahallesi’nde start verdi

Haber: Alper KUTAY
ALANYA
Belediyesi Güneş Enerji Santrali (GES) için Toslak Mahallesi'ndeki arazide başlatılan çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Alanya için her şeyin en güzelini ve en iyisini yapıyoruz. En geç 6 ay içerisinde ihtiyacı olan elektriğin tamamını kendi üreten bir belediye olacağız” dedi. Toslak Mahallesi’nde 94 dönümlük alana kurulacak Alanya Belediyesi Güneş Enerji Santrali’nin çalışmaları başladı. 6 ay içerisinde tamamlanması planlanan Güneş Enerji Santrali'nde ilk etapta 3 MW elektrik enerjisi üretilecek. Santralde tam kapasite ile 5 MW elektrik enerjisi üretilmesi hedefleniyor.
EN BÜYÜĞÜ ALANYA'DA OLACAK
Güneş Enerji Santrali tamamlanıp tam kapasite ile çalışmaya başladığında Türkiye’de kamu kurum kuruluşları arasında en büyük Güneş Enerji Santrali olacak. Güneş Enerjisi Santrali'nin kurulacağı bölgede hafriyat çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Yücel, bu büyüklükte Güneş Enerjisi Santrali'ni hayata geçirecek ilk ve tek kamu kurumu olacaklarını söyledi. Nisan 2016’da Akdeniz Elektrik Dağıtım Şirketi (CLK) ile Güneş Enerji Santrali Projesi’nin (GES) bağlantı protokolünü imzaladıklarını hatırlatan Başkan Yücel, “Projenin kurulumunu yapacağımız arazi için gerekli izinleri aldık. 5 Ağustos’ta da projenin GES-1, GES-2 ve GES-3’ten oluşan ilk etaplarının yapım işini ihale ettik. Toplamda 5 MW gücündeki GES Projesi için yola çıkan Alanya Belediyesi, ilk etapta projenin 3 MW elektrik üretecek ihalesini yaptı" dedi.
'HAFRİYATA 15 GÜN ÖNCE BAŞLADIK'
Proje tamamlanıp 5 MW’lık üretim gerçekleştirildiğinde ise Alanya Belediyesi'nin elektrik ihtiyacı tamamen bu santralden karşılanacak. Enerji maliyetlerinde çok önemli ölçülerde tasarruf sağlayacaklarını söyleyen Başkan Yücel, "15 gün önce arazide hafriyat çalışmalarına başlandı. Tahsislerimiz, arkasından planlamalarımız, projelerimiz ve ihale süreci gerçekleştikten sonra 15 gündür de hafriyat çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu projemizi Allah izin verirse en geç 6 ay içerisinde elektriğini üretmiş bir şekilde kullanıma sunacağız. Alanya için her şeyin en güzelini ve en faydalısını yapıyoruz. Şimdiden bölgemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

09 Ara 2016 - 13:07 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber