Genç filozoflar yarıştı

Nezihe Soydan Ticaret Meslek Lisesi tarafından 'Felsefe Olimpiyatları' gerçekleştirildi

- Erkan UYSAL TÜRKİYE'de ilk kez yapılan ve Alanya Kültür Merkezi'nde (AKM) düzenlenen olimpiyatlarda 12 okul yarıştı. AKM'deki olimpiyatlara Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir'in eşi Ayşe Özdemir ile çeşitli okullardan öğrenciler katıldı. Olimpiyatta katılımcı öğrencilere 4 savunma konusu verilerek ve 15 dakikadan az 25 dakikadan fazla olmamak kaydıyla savunmaları istendi. Olimpiyatta 'Doğru tek midir, çok mudur?, İnsan ne için yaşar?, İnsan ahlaki eylemlerinde özgür müdür?, Düşünüyorum o halde varım mı, yoksa varım o halde düşünüyorum mu?' sorularına cevaplar verildi. Öğrencilerin cevapları çeşitli okullardan öğretmenlerin oluşturduğu jüri tarafından değerlendirildi. Gün boyu devam eden olimpiyat sonunda Fevzi Alaettinoğlu Anadolu Lisesi birinci, Alanya Anadolu Lisesi ikinci, Nezihe Soydan Anadolu Ticaret Meslek Lisesi de üçüncü oldu. AKM'de gerçekleştirilen ödül töreniyle birinci olan okulun öğrencilerine 100'er TL, ikinci olan okulun öğrencilerine 50'şer TL, üçüncü olan okulun öğrencilerine ise madalyaları verildi.    

16 Nis 2014 - 00:14 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber