Gazipaşa'ya can suyu olan proje

ORKÖY kapsamında uygulanan Plastik Sera Projesi ile Gazipaşalı üretici kapalı alanda 35 kg muz elde ediyor

GAZİPAŞA'DA başlatılan Plastik Sera Projesi, muz üreticisinin yüzünü güldürüyor. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü (OGM) orman köylüsüne destek vermeye devam ediyor. OGM’nin Orman Köylülerini Kalkındırma (ORKÖY) Projesi çerçevesinde Gazipaşa’nın Güney Mahallesi'nde uyguladığı Plastik Seracılık Projesi, muz üreticilerinin yüzünü güldürüyor. Projeden faydalanan köylülerin muz üretimi yaklaşık iki kat arttı. Bu çerçevede 2012 ile 2016 yılları arasında Güney Mahallesi'ne de Plastik Seracılık Projesi'ni uygulayan bakanlık uygulamanın sonuçlarını almaya başladı.
ÜRETİM 35 KİLOGRAMA YÜKSELDİ
Bir kısmı kredi, bir kısmı ise hibe şeklinde verilen destek sayesinde plastik sera uygulaması yapan üreticilerin muz üretimi arttı. Yıllardır muz üretimini eski yöntemle üreten çiftçiler fidan başı 15 kilogram muz elde ederken, şimdi kapalı alanda 30-35 kilogram muz üretimi elde ediyor. Böylece hem orman köylüsüne hem de ülke ekonomisine katkı sağlanıyor. ORKÖY kredilerinden vatandaşın da memnun olduğunu vurgulayan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Bakanlık olarak orman köylülerimizin yanında olduk. Bundan sonra da yanlarında olacağız. Sadece plastik sera uygulaması değil, daha birçok alanda destek veriyoruz. Bu destekler sayesinde hem onlara hem de ülke ekonomisine katkı sağlıyoruz. Antalya’da uyguladığımız ORKÖY desteklerini bundan sonra da sürdüreceğiz” dedi.

08 Ara 2016 - 20:53 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber