Gazipaşa'ya 450 Sosyal Kart

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin, ihtiyaç sahibi olan vatandaşa banka kartı gibi alışveriş imkanı sunan Sosyal Kart hizmeti devam ediyor

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi tarafından gerçekleştirilen proje kapsamında önce Gazipaşa’nın 53 mahallesinde ihtiyaç sahipleri tespit edildi. Yapılan değerlendirmeler neticesinde, bugüne kadar belirtilen kriterlere uyan toplam 450 aileye Sosyal Kart verilmesi kararlaştırıldı. Sosyal Kart ile dört kişilik bir aileye her ay yardımda bulunuluyor. Dar gelirli aileler, gıda, temizlik ve kırtasiye gibi ihtiyaçlarını istedikleri marketten Sosyal Kart ile alabiliyor. 2017 yılı içerisinde Antalya genelinde dağıtılması hedeflenen Sosyal Kart sayısı 10 bin. Gazipaşa'da ise bugüne kadar 450 aileye Sosyal Kart dağıtıldı ve 464 bin 440 TL destek sağlandı. 2017 yılı sonuna kadar Gazipaşa'da 600 vatandaşın Sosyal Kart sahibi olması hedefleniyor. Zor durumdaki vatandaşların her zaman yanında olduklarını ifade eden Antalya Büyükşehir Belediyesi Gazipaşa Koordinatörü Ahmet Büyükakça, “Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in özellikle dar gelirli ve ihtiyaç sahibi vatandaşa verdiği destek takdirle karşılanıyor” dedi.
SOSYAL KART 600'E ÇIKACAK
Gazipaşa'da 150 aile için hazırlanan ve basımı biten Sosyal Kart'ların da kısa sürede sahiplerine ulaştırılacağını ifade eden Koordinatör Büyükakça, "2015 yılında Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan Sosyal Kart Projesi'ni bu yıl biraz daha geliştirerek, Gazipaşa'daki Sosyal Kart sayısını 600'e çıkaracağız. Gazipaşa'daki Sosyal Kart sahibi vatandaş sayısı 2015 yılında 98, 2016 yılında ise 336 kişi civarındaydı. Bu konuyla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Tüm mahallelerimizde ihtiyaç sahibi olan vatandaşlar tespit edilerek bu kartlar kendilerine verilecek. Önümüzdeki günlerde de Antalya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmet Birimi Gazipaşa'ya gelerek tespitleri yerinde yapacaklar. Kriterlere uyanlara Sosyal Kart vermeye devam edeceğiz. Bu kartlarla vatandaş anlaşmalı marketlerden alışverişlerini yapabilecekler. Çocuk sayısı ve aile birey sayısına göre de bu kart içerisinde yüklenecek olan meblağ Büyükşehir Belediyesi tarafından belirleniyor" diye konuştu. Gazipaşa'da hiçbir vatandaşı sahipsiz bırakmayacaklarının da altını çizen Büyükşehir Koordinatörü Büyükakça, sosyal yardım vermekle övünmediklerini, bunun insani görevleri olduğunu belirtti.

20 Ağu 2017 - 21:43 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber