''Gaziler kahramanlığın yaşayan abideleridir''

Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir, 'Gaziler Günü' nedeniyle yazılı bir basın bildirisi yayınladı

TARİHİN

hiçbir döneminde esareti kabul etmeyen Türk milletinin şartlar ne olursa olsun, canı pahasına da olsa bağımsızlığından, vatanın bölünmez bütünlüğünden, bayrak sevgisinden, milli ve manevi değerlerinden asla ödün vermediğini belirten Özdemir, “Aziz milletimiz, kutsal saydığı bu değerler uğruna bir an bile tereddüt etmeden şehit ve gazi olmuştur. Aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimiz, ülkemizin bağımsızlığı, Türk vatanının bölünmez bütünlüğü, milli birlik ve beraberliğimizin korunması uğrunda verilen mücadelelerde gösterdiğiniz fedakarlık ve kahramanlıklar hafızalarımızdan silinmeyecektir. Var olan hiçbir dünyevi kıymetle ölçülemeyecek değerde ve önemde olan gazilerimiz ülkemizin medarı iftiharı, vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan abideleridir. Bugün, millet olarak, birlik ve beraberlik içinde bağımsız ve hür yaşıyorsak bunu aziz şehitlerimize ve siz kahraman gazilerimize borçlu olduğumuzun bilinciyle Sakarya Zaferi’nden sonra 19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mareşal Rütbesi ve ‘Gazi’ unvanı verilen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Türkiye Cumhuriyeti’nin tüm kurucu kahramanlarla birlikte, bu coğrafyada var olabilmemiz için hayatlarından seve seve vazgeçen aziz şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan gazilerimizi minnet ve rahmetle anıyor, hayatta olan gazilerimizin ve ailelerinin ‘Gaziler Günü’nü kutluyor, sağlık ve uzun ömür dileklerimle sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Öte yandan bugün Alanya’da 'Gaziler Günü' çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Saat 09.00’da Atatürk Anıtı’nda düzenlenecek çelenk sunma töreniyle başlayacak tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'yla devam edecek.

19 Eyl 2014 - 06:50 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber