Fuarın en pahalı kitabı 5,5 milyon TL

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 8. Kocaeli Kitap Fuarı’nda 270 yazar, 380 yayınevi ve 67 STK’nın katılımıyla 500’ün üzerinde söyleşi gerçekleştirilirken 48 sahafın sergilediği eski kitaplar büyük ilgi görüyor

KOCAELİ Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 8. Kocaeli Kitap Fuarı’nda 270 yazar, 380 yayınevi ve 67 STK’nın katılımıyla 500’ün üzerinde söyleşi gerçekleştirilirken 48 sahafın sergilediği eski kitaplar büyük ilgi görüyor. Geçmiş zamanların izlerini birebir yansıtan sahaflarda, bazı kitapların yazıldığı tarihlerdeki satış fiyatları da dikkat çekiyor. Türk Lirasından 6 sıfırın atılmadığı tarihlerden kalan kitapların milyon liralık satış fiyatları fuara gelenlere tebessüm ettiriyor.
Büyükşehir Belediyesi 8.Kocaeli Kitap Fuarı’ndaki 48 sahaf standı tarihe ışık tutan 100-150 yıllık tarihi materyalleri sergileyerek vatandaşların akınına uğruyor. Tozlu raflardan çıkıp Kocaeli Fuarı’nda gün yüzüne çıkarılan kitapların basımı yapıldığı tarihlerdeki satış fiyatları ise gülümsetiyor. Türk Lirasının değerinin artırılması için gerçekleştirilen sıfırların atılmadığı dönemlerdeki milyonluk kitap fiyatları kitapseverlerin ilgisini çekiyor.
Martin Maystere adlı çizgi roman serisinin ”İmkansızlar Dedektifi” kitabının kapak sayfasındaki fiyatı 4 milyon TL olarak gözüküyor. Kocaeli Fuarı'nın en pahalı kitabı ise basıldığı tarihteki 5 milyon satış fiyatı ile Dostoyevski'nin Ölüler Evinden Anılar kitabı. Roman'ın 11 milyon TL’den indirime tabi tutulması ise duruma başka bir ilginçlik katıyor. Yine sahaflarda 1 milyon, 800 bin, 60 bin gibi eski satış rakamları da bulunuyor.

18 May 2016 - 14:27 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber