Festivale davet

Bu yıl 16. kez organize edilen  “Uluslararası Alanya Turizm ve Sanat Festivali” 28, 29, 30 Mayıs tarihlerinde çeşitli etkinliklerle gerçekleştirilecek

ALANYA Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, festivalin basın toplantısında “Bu festival Alanya’nın en önemli festivalidir. Tüm Alanya halkını ve ilçemizde bulunan misafirlerimizi festivalimize davet ediyorum” dedi. 16. Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali, 28 Mayıs Cumartesi saat 17.30’da Atatürk Anıtı önünden İskele Şelale Meydana yürüyecek Yörük Göçü ve kortejle başlayacak. Tarihi evlerin restorasyonunu yaparak kültürel miras çalışmalarından dolayı ‘süreklilik ödülü’ alan Alanya Belediyesi, Alanya’nın tarihi evlerini ve yöreye özgü yemeklerini festival süresince çeşitli etkinliklerle tanıtacak. 
‘ÖNCELİĞİMİZ UNUTULMAZ BİR FESTİVAL’
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, 16. Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali’nin basın toplantısında yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Bu yıl 16. kez düzenleyeceğimiz festivalimizi bu Cumartesi günü 17.30’da Yörük göçüyle başlatacağız. Bu seneki programımız çok zengin. Her yıl Alanya’ya özgü bir temanın ön plana çıkartılarak tanıtıldığı festivalin bu yılki ana teması ise Alanya’nın yerel mimarisi ve mutfak kültürü. Ulusal ve uluslararası bütün ziyaretçilerimizi festivalimize bekliyoruz. Festivalde hem yerel, hem de yabancı misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamak istiyoruz.”
AÇILIŞ KONSERİ DEMET AKALIN’DAN 
Festivalin ilk gününde saat 22.00’de Alanya Belediye binası arkasında kurulan konser alanında Demet Akalın sahne alacak. Festivalin ikinci günü ise, yerel sanatçılar ve yemek yarışması ile devam edecek. 
İKİNCİ GÜN SAHNE ŞEBNEM FERAH’IN
16. Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali’nin 2. gününde ise saat 22.00’de Şebnem Ferah şarkılarını hayranları için seslendirecek. Festivalin 2. gününde yine İskele Şelale Meydanı’nda yerel sanatçıların ve folklor gruplarının saat 14.00’de başlayacak gösterilerinin yanısıra, saat 19.00’daki Elif Korkmazel’in sunuculuğundaki Yöresel Yemek Yarışması ile devam edecek.
KAPANIŞ SERDAR ORTAÇ’TAN
3. gün de çeşitli etkinliklerle devam edecek olan festival, Serdar Ortaç’ın yine saat 22.00’deki konseri ile sona erecek.

26 May 2016 - 21:38 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber