Festival heyecanı

Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali, bu yıl 16. kez gerçekleştirilecek

ALANYABelediyesi, 28, 29 ve 30 Mayıs 2016 tarihlerinde gerçekleştirilecek 16. Alanya Uluslararası Turizm ve SanatFestivali hazırlıklarını sürdürüyor.
ANA TEMA: YEREL MİMARİ VE MUTFAK KÜLTÜRÜ
Her yıl Alanya’ya özgü bir temanın ele alındığı festivalde bu yıl “Alanya’nın yerel mimarisi ve mutfak kültürü” işlenecek. Tarihi evlerin restorasyonunu yaparak süreklilik ödülü alan Alanya Belediyesi, Alanya’nın tarihi evleri ve yöreye özgü yemeklerin, festival süresince çeşitli etkinliklerle tanıtımını yapacak. İskele rıhtım bölgesinde restorasyonu yapılmış evlerin fotoğrafları ve Alanya yemeklerinin fotoğraflarının bulunduğu bir alan hazırlanarak festivale katılan misafirlere gösterimi yapılacak. Aynı zamanda festival programında yöresel yemek yarışması da düzenlenecek.
YÖRÜK GÖÇÜ İLE KORTEJ BAŞLAYACAK
16. Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali, 28 Mayıs Cumartesi günü saat 17.30’da Atatürk Anıtı önünden hareket edecek kortej yürüyüşüyle başlayacak. Mehter takımı, protokol, kardeş şehir heyetleri, davetliler, animasyon grupları da korteje eşlik edecek. İskele Şelale önünde yapılacak açılış konuşmasının ardından gösteriler başlayacak.
İSKELEDE STANTLAR AÇILACAK
Her yıl olduğu gibi ziyaretçilerine oldukça zengin bir içerik sunacak olan 16. Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali’nde  bu yıl da yöresel yemeklere ve sanatla uğraşan kişilerin ve kurumların kültür sanat çalışmalarına stantlarda yer verilecek.

27 Nis 2016 - 21:33 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber