Feribotta telef olan köpek için İDO’dan açıklama!

İstanbul’dan Muğla’ya tatile giden İpek ve Orçun Orhan kardeşlerin 'Sushi' adlı köpeklerinin iki gün önce Adnan Menderes Feribotu’nda telef olmasıyla ilgili İDO yazılı açıklama yaptı

SUSHI'NİN ölümünden büyük üzüntü duyulduğu ifade edilen açıklamada, “İDO’nun 30 yıllık tarihinde ilk kez gerçekleşen bu olayın takipçisi olacağımızı belirtiriz” denildi.

İstanbul'dan tatil için Muğla'ya gitmek için yola çıkan 29 yaşındaki İpek ve kardeşi 25 yaşındaki Orçun Orhan, 8 yaşındaki köpekleri 'Sushi'yi de alarak önceki gün SabahYenikapı'dan İDO'ya ait 'Adnan Menderes' feribotuna bindi. Orhan kardeşler görevlilerin uyarısı üzerine köpeklerini evcil hayvanların taşındığı bölüme bıraktı. Yaklaşık 2 saat süren yolculuğun ardından Bandırma'ya gelince almak için yanına gittikleri 'Sushi'nin, ağzından kan geldiğini ve telef olduğunu gören Orhan kardeşler şoke oldu.

Hayvanın ihmal sonucu öldüğünü söyleyen iç mimar İpek ve üniversite öğrencisi kardeşi Orçun Orhan, telef olan köpeği otomobillerine koyup nekropsi (hayvanlara yapılan otopsi) yaptırmak üzere Bursa'da Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi'ne götürdü.

İpek ve Orhan Orçun Orhan kardeşler daha önce bir rahatsızlığı olmayan köpeklerinin ölüm nedeni kesinleştikten sonra suç duyurusunda bulunacaklarını söylediler.

Konuyla ilgili İDO’dan da bugün yazılı açıklama yapıldı. İDO ailesi olarak  Yenikapı-Bandırma seferinde yaşamını kaybeden Sushi adlı köpeğin ölümünden büyük üzüntü duyulduğu belirtilen açıklamada şöyle denildi:

"30 yıldır milyonlarca misafirimizin yanı sıra binlerce hayvan dostumuzu da, onlar için oluşturulmuş özel ortamlarda güvenle  taşıdık. Ancak geçen cumartesi günü Sushi isimli dostumuzun, evcil havyanlar için oluşturulmuş özel kabinde yolculuk esnasında hayatını kaybettiğini üzülerek öğrendik. Bu durum, tüm hayvanseverleri olduğu gibi bizi de derinden etkilemiştir. Sushi’nin ailesinin yaşadığı acıyı paylaştığımızı, İDO’nun 30 yıllık tarihinde ilk kez gerçekleşen bu olayın takipçisi olacağımızı belirtiriz."

19 Haz 2017 - 14:31 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber