Facebook'ta Alanya tanıtımı

Turizm Bakanlığı, Alanya’nın tanıtımını sosyal medya üzerinden yayınladığı görsellerle yaptı. Paylaşımlarda Alanya’nın tarihi ve doğal güzelliklerine yer verildi

KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı’nın resmi Facebook hesabında yer verdiği paylaşımda tarihi Alanya Kalesi ‘Kartal yuvası’ olarak nitelendiriliyor. Alanya’nın tanıtımı için sosyal medyada paylaşılan fotoğrafların bazılarının ise Alanya’ya ait olmadığı görülüyor. Bakanlığın yayınladığı o paylaşım şöyle: "Anadolu’da kışın en soğuk günlerinde bile Alanya’ya gelmek için çok sebep var. Bunların belki de ilki, yıl boyu kaybolmayan sıcak Akdeniz güneşi. Dağ ile deniz arasında kurulmuş kentlerin doğal cazibesini taşıyan ilçe, görkemli bir kültürel birikimin de kalbinde yer alıyor. Selçuklu eserlerinden Alanya Kalesi, ilçenin en eski yerleşim merkezlerinden. Limanın arkasındaki sarp bir yarımadanın üzerine kurulan kale, denizden yaklaşık 250 metre yüksekliğindeki konumuyla bir kartal yuvasını çağrıştırıyor. 6,5 kilometre uzunluğundaki sağlam surlarla çevrili kaleyi Selçuklulardan Osmanlılara uzanan süreçte inşa edilen 83 kule korumuş. Helenistik temeller üzerine 13. yüzyılda inşa edilen kalenin en etkileyici parçalarından biri de rıhtımın hemen arkasında yer alan ve aynı zamanda Alanya’nın simgesi olan Kızılkule. 33 metre yüksekliğindeki sekizgen kulenin sol ucunda, beş gözlü bir köprüyü andıran taş yapı, Selçuklu döneminden günümüze kalan tek tersane. Alanya’nın karakteristik dokusunu günümüze taşıyan kalenin içi adeta bir açık hava müzesi. Kale içinde asırlardır varlığını sürdüren Tophane Mahallesi ise Osmanlı mimarisinin en güzel örneklerini barındırıyor. Kalenin yüksek yamaçlarında Ehmedek adı verilen ilginç bir mahalle daha var. Ortaçağ’dan kalma bir Akdeniz kasabasını çağrıştıran mahallede 2 bin yıllık yapılara rastlamak zor değil. Yaşlı servi ve incir ağaçları arasında kalmış eski Türk mezarları, sarmaşıklara gömülmüş asırlık bir kervansaray, Roma burçları, Bizans sarnıçları, 16. yüzyıl ağaç işçiliğinin zarafetini sergileyen Süleymaniye Camii, Osmanlı hamamları, deniz feneri, kiliseler, türbeler ve zindanlar… Alanya Kalesi’nin yakın çevresi de turistler için sürprizlerle dolu. El işi ipek ve pamuklu dokuma atölyeleri, hediyelik eşya tezgâhları, yerel figürlerle rengârenk süslenmiş su kabağı satıcıları, tarihi evlerin zevkli bahçelerinde otantik yemek servisleri, liman manzaralı restoran ve kafeteryalar arasında uzun bir yürüyüş sizi bekliyor."

09 Şub 2015 - 22:17 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber