Evet mi Hayır mı

Partilerin Alanya teşkilatları, 2 Nisan'da yapılması beklenen Anayasa Referandumu öncesi hazırlıklara başladılar

BÜYÜK tartışmalar ışığında TBMM Genel Kurulu'nda 339 milletvekilinin oyu ile kabul edilen anayasa değişikliği teklifi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayının ardından 60. günün sonundaki ilk Pazar günü yapılacak referandumla halka sorulacak. AKP'nin istediği gibi halkın yüzde 51'inin "Evet" demesi halinde Cumhurbaşkanlığı Sistemi başlayacak, "Hayır" oyu yüzde 51'den fazla çıkarsa da Parlamenter Sistem devam edecek.

AKP SAHAYA İNİYOR

AKP İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu "Halkın büyük çoğunluğunun 'Evet' diyeceğini biliyoruz. Çünkü halk Başkanlık Sistemi'ne sıcak bakıyor. Zaten biz milletimizin istemediği bir şeyi önüne getirmeyiz. Bu kararın ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olacağına inandığımız için biz 'Evet' diyoruz. Sandıktan 'Evet' çıkması için bu haftadan sonra Alanya'da kampanya çalışmalarına başlayacağız" şeklinde konuştu.

CHP'NİN B PLANI VAR

TEKLİFİN onaylanması halinde iptali için Anayasa Mahkemesi'ne gideceklerini söyleyen CHP Alanya İlçe Başkan Yardımcısı Karagöz "Bu değişiklik, 100 yıllık cumhuriyetin genel ilkelerine aykırıdır. Açık bir rejim değişikliğidir. 'Tek Adam' yönetimine gidecek bir yaklaşım var. Biz 'Hayır' için çalışacağız' derken, MHP İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan ise "Genel merkezin tavrına göre hareket edeceğiz" dedi.

23 Oca 2017 - 00:02 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber