''Et değil balık yiyin''

Yaklaşan Kurban Bayramı'nın kendilerini olumsuz etkileyeceğini söyleyen Alanya Balık Hali esnafı, vatandaşların et yerine balık tüketmesini önerdi

- Erkan UYSAL

ALANYA Balık Hali esnafı satışların normal durumda olduğunu söyledi. Yaklaşan Kurban Bayramı'nın her yıl olduğu gibi kendilerini etkileyeceğini ve bu etkinin bayramdan sonra da devam edeceğini belirten esnaf, buna rağmen balığın vazgeçilmezler arasında yer alacağını ifade etti. Bazı balık hali esnafının görüşleri şöyle: 

ALİ ERDEM

Satışlarımız normal. Halkın balığa aşırı bir yüklenmesi yok. Kurban Bayramı yaklaşıyor. Her yıl Kurban Bayramı'ndan etkileniyoruz. Balıkçılar ve kasaplar bu bayramda önlemlerini alıyor. Kurban Bayramı'nın etkisi 1 hafta 10 gün sürüyor. Şu an halk balıkları satılıyor. Hamsiye aşırı bir yüklenme yok.

MEHMET KOKU

Balık sezonu açıldığında halk yaylalarda olduğu için işlerimiz normal geçmişti. Hafta içi satışlarımız normal geçer. Balık çeşitlerinin çoğalmasıyla işlerimizin daha iyi olacağını düşünüyorum. Yerli halkta aynı fikri taşıyor. Kurban Bayramı her yıl olduğu gibi biz balıkçıları etkileyecek. İnsanlar kurban kesecek. Bayram bizi 4-5 gün etkiler. İnsanlar ne kadar kurban eti yeseler de balık yenmeye devam edecektir. Etten hemen bıkılır ama balık her zaman için vazgeçilmezdir.

FERİDUN DURAKLI

Satışlarımız iyi durumda. Bayramdan sonra düşüş yaşanabilir ama satışlarımız yine devam edecektir. Çeşitlerimiz bol, fiyatlar ucuz. Alanya halkının et değil, taze balık yemelerini tavsiye ediyorum.

METİN İTEGÜNER

Satışlarımız mükemmel. Vatandaşlar balık alıyor. İnsanlar balığı seviyor. Vatandaşlar balığın kendileri için önemini anladı. Toplum sağlıklı beslenmeyi öğreniyor. Aileler çocuklarının balık tüketmesine özen gösteriyor. Kurban Bayramı'nın şu anda bize hiçbir etkisi yok. Çünkü balığın etle pek ilişkisi yok.

30 Eyl 2014 - 00:45 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber