‘Esnafın hayatı kolaylaşacak'

Serik Sanayi Sitesi’nde esnafla bir araya gelen CHP Antalya Milletvekili Adayı Figen Çalıkuşu, esnafın hayatını kolaylaştırmayı hedeflediklerini belirtti.

Haber: Alper KUTAY
CUMHURİYET
Halk Partisi (CHP)  Antalya Milletvekili Adayı Figen Çalıkuşu, Serik Sanayi Sitesi’nde esnafla bir araya geldi. Sanayi esnafının sıkıntılarını dinleyen Çalıkuşu, amaçlarının esnafın hayatını kolaylaştırmak olduğunu söyledi. Esnafın vergisini ödediği kadar aynı geliri esnafa yansıtmak istediklerini belirten Çalıkuşu, “Bunu size verdiğiniz vergi kadar faizsiz kredi sağlayarak bunu yapacağız. Bağ-Kur primleriniz eksik olsa dahi yıllık sağlık garantinizi hiçbir zaman eksik etmeyeceğiz. Bağ-Kur’lu olanların eskisi gibi aynı sürede emekli olmalarını sağlayacağız. Ara eleman yetiştirmek için organize sanayi bölgelerinde okullar açacağız. Onların katkı paylarını biz vereceğiz” diye konuştu.

'MİLLET İRADESİNİ BEĞENMEDİLER'

Türkiye’nin içinde bulunduğu seçim gündeminden de bahseden Figen Çalıkuşu, ülkede çok farklı bir rüzgar estiğini ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin çok farklı bir göreve sahip çıktığını dile getirdi. Hep ‘Millet iradesi’ diyenlerin 7 Haziran’daki milleti beğenmediklerini söyleyen Çalıkuşu, “Halbuki millet, iradesini sandığa yansıtmıştı. Biz her şeye rağmen içimize sinmese dahi ‘İnsanımız böyle istedi. Bu koalisyon kurulmalı ve o hükümete bir el atmalıyız’ düşüncesiyle koalisyona ‘tamam’ dedik. Davutoğlu’na hükümet kurma görevi verildi. Ama hükümeti kurmamak için ellerinden geleni yaptılar. Davutoğlu, keşke bir Başbakan olarak davransaydı. Recep Tayyip Erdoğan’a ‘Sen bir Cumhurbaşkanı olarak dur. Millet istediği için ben bu hükümeti kuracağım’ diyebilseydi ama diyemedi. Sonuçta terör olayları tırmandı. İnsanlarımız öldürüldü. Cesetler toplandı ve her gün şehit haberleri almaya başladık” dedi.

'ALDIĞIN GİBİ BIRAKACAKSIN'

Türkiye’nin üzerinde kara bulutların dolaştığını ve kan üzerinden oy devşirme yöntemleri yapıldığını vurgulayan Figen Çalıkuşu, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Oturan koltuğu bırakmak istemiyor ama aldığın gibi koltuğu bırakacaksın. ‘Bana 400 vekil verirsiniz. Yoksa böyle olur’ diyor. Kan başladı mı o kanı durduramazsınız. Sen Güneydoğu Anadolu’yu kan gölüne çevirmeye çalışırken bu sefer senin beslediklerin Ankara’yı kan gölüne çevirir. Sokaklarda 21 canlı bomba dolaşıyor. Ne zaman ne olacağını bilmiyoruz. Artık Başbakan şaşırmış durumda. ‘Biz canlı bombaları biliyoruz ama eylem yapmadıkları için yakalayamıyoruz’ diyor. Eylem yaptığında yakalanacak canlı bomba kalmıyor. Seçime hiç güvenlikli olamayan bir ortamda gidiyoruz. Ocaklara ateşler düşüyor ve artık Türkiye kavruluyor. Hepimiz çok endişeliyiz.”

20 Eki 2015 - 15:37 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber