Erdoğan'dan sürpriz telefon

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile telefonda görüştü. Erdoğan görüşmede, Suriye ve Irak'taki istikrarsızlık ve kaos ortamının komşu ülkeleri olumsuz etkilediğine dikkati çekerek, Türkiye'nin ulusal güvenliğine yönelik terör tehditlerine karşı kayıtsız kalamayacağını ifade etti

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgilere göre görüşmede, Erdoğan, Türkiye'nin DAEŞ ve PKK başta olmak üzere terörizme karşı düzenlediği son operasyonlar hakkında Ruhani'ye bilgi verdi.

      

Erdoğan, Suriye ve Irak'taki istikrarsızlık ve kaos ortamının komşu ülkeleri olumsuz etkilediğine dikkati çekerek, Türkiye'nin ulusal güvenliğine yönelik terör tehditlerine karşı kayıtsız kalamayacağını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Terör saldırıları karşısında, Türkiye'nin 24 Temmuz'da BM Şartı'nın 51. maddesi uyarınca meşru müdafaa hakkını kullandığını ifade ederek, atılan adımlar hakkında BM Güvenlik Konseyi üyelerinin ve NATO Konseyinin de bilgilendirildiğini belirtti.

      

İran Cumhurbaşkanı Ruhani'nin de terör saldırılarında hayatını kaybedenler nedeniyle derin üzüntü duyduğunu belirterek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın şahsında Türkiye halkına başsağlığı dileklerini ilettiği öğrenildi.

      

İki lider, görüşme vesilesiyle, bölgesel konular hakkında da görüş alışverişinde bulundu.

      

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İranlı mevkidaşına Esed görevde olduğu sürece Suriye'ye istikrarın gelmeyeceğini hatırlattığı, İran Cumhurbaşkanı Ruhani'nin ise bazı konulardaki görüş ayrılıkları söz konusu olsa da ikili ilişkileri güçlendirmeye büyük önem verdiklerini vurguladığı kaydedildi.

05 Ağu 2015 - 22:55 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber