Engelli vatandaşa memurluk fırsatı

ENGELLİLERİ Destekleme ve Dayanışma Derneği (EDDD) Başkanı Kısmet Kaçar, engelli memur yerleştirme başvuruları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Kura usulüyle yapılacak engelli yerleştirmeleri için başvuruların başladığını aktaran Kaçar, şu bilgileri verdi: “3 Ekim 2011 tarihli ve 28073 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren ‘Özürlülerin Devlet Memurluğuna Alınma Şartları ile Yapılacak Merkezi Sınav ve Kura Usulü Hakkında Yönetmelik’ uyarınca, kura usulü yapılacak yerleştirmeler için adaylardan başvuru alınacak. Yönetmelik kapsamında yapılacak kuraya en az yüzde 40 özürlü memur adayları, ilköğretim, ilkokul, ortaokul mezunu veya mezun olabilecek durumda olanlar başvurabilecek. 2 Mart 2012 itibarıyla liseden diploma almaya hak kazanan adaylar ile 2012-ÖMSS`ye ortaöğretim düzeyinde başvuran adaylar kuraya katılamayacak. Başvuru koşullarından herhangi birisine durumunun uymadığı tespit edilen adaylar, kuraya alınmış olsalar dahi kura sonucuyla elde ettikleri hiçbir haktan yararlandırılmayacak. BAŞVURULAR 25 MAYIS’TA SON 14 Mayıs'ta başlayan başvurular 25 Mayıs’ta sona erecek. Adaylar, Akbank, T. Halk Bankası, T. Vakıflar Bankası, Kuveyt Türk Katılım Bankası, T.C. Ziraat Bankası ve Denizbank'ın tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı aracılığıyla başvuru ücretini (10,00 TL) yatırabileceklerdir. Başvuru yapmadan önce başvuru ücretinin yatırılmış olması gerekiyor. Tüm adayların başvuru yapmak için ÖSYM Başvuru Merkezlerine gitmeden önce Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı Toplum Merkezi Müdürlüğü'nden başvuru yapacağı özür grubunu belirtir onaylı Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı belgesini almaları gerekiyor. Bu belgesi olmayan adayların ÖSYM Başvuru Merkezlerince başvuruları alınmayacak. Ortaöğretim Kurumu (Okulu) Müdürlükleri ve ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticilikleri ÖSYM Başvuru Merkezi olarak görev yapacaklar. Başvuruda; 3 TL Başvuru Hizmeti Ücreti adaylar tarafından ödenecek. Kurayla ilgili detaylı bilgilere ÖSYM`nin internet sitesinde yer alan 2012-ÖMSS Kılavuzu’ndan ulaşılabilecek.

#

19 May 2012 - 00:04 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber