Engeller tek tek aşılıyor

Alanya Belediyesi ve Alanya Müftülüğü işbirliği ile düzenlenen 'Engel Olma Gönül Al Projesi' kapsamında engellilere yönelik dini eğitim konusunda seminer verildi

ENGELLİLERE yönelik özel olarak hazırlanan din dersleri Alanya BelediyesiEngelsiz Kent ve Yaşam Merkezi'nde başladı. Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Gülen, Alanya Müftüsü Mustafa Topal ve müftülük çalışanları ile engellilerin katıldığı ilk derste İslam'da dostluk, sevgi ve barış nedir, sorularının cevapları anlatıldı. Eğitim boyunca verilen bilgiler Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi Türk İşaret Dili Tercümanı Melike Aydın tarafından simültane olarak işaret diline çevrilerek engellilere anlatıldı.

MÜFTÜDEN ACI TESPİT

İlk dersin açılış konuşmasını yapan Alanya Müftüsü Topal, amaçlarının ne olursa olsun insanı her yönüyle toplum içerisinde mutlu görmek olduğunu söyledi. Topal, "Engelli engelsiz herkesi mutlu görmek istiyoruz fakat şimdiye kadar toplumda hak ettiği mutluluğu alamayan engelliler için özellikle gayret gösteriyoruz. Toplumumuz maalesef ilgi eksikliği ve bilinçsiz dönemlerinde engellilerimize yeterli yakınlığı gösteremedi. Engellilere yeterli kolaylığı gösteremediler. Müftülük olarak kendimizde bu sorumluluğu hissediyoruz" dedi.

'ÇOK MUTLULUK DUYDUK'

Geçmiş döneme ait yaptıkları projelerden bahseden Müftü Topal, "Alanya Belediyesi geçtiğimiz günlerde engellilerle düzenlediğimiz gezimize tam destek verdi. Engelli projelerine de tam destek veren Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve personeline teşekkür ediyorum. Bu derslerin yanısıra engelli olan Elif Asdemir, Kuranı Kerim'i çalışanlarımızdan öğrendi. Biz bundan çok mutluluk duyduk. Bu yıl da engellilerimiz dini eksikliklerini tamamlayacak. Emeği geçenlere ve eğitime katılan engelli kardeşlerimize teşekkür ediyorum' diye konuştu.

25 Kas 2014 - 00:58 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber