Engeller bugün kalkıyor

Alanya'da bugün 'Siber Güvenlik' konulu konferans ve panel düzenlenecek

ENGELSİZ Perspektif Engellilere Yardım Derneği (EPEYD) son dönemde dünyayı saran siber saldırılara karşı Türkiye’nin de mücadele edebilmesi amacıyla zihinsel sorunu olmayan fiziksel engellilerin yetiştirilmesi için bir çalışma başlattı. Alanya Televizyonu’nun (ATV) da desteklediği çalışmada ilk adım bugün yapılacak panelle atılacak. ATV Yönetim Kurulu Başkanı Servet Sipahioğlu, Türkiye'de siber güvenlik alanında ihtiyaç duyulan nitelikli insan gücü gereksinimini karşılayabilmek adına ortaya konulan projeyle zihinsel alışkanlığı yüksek engelli bireylerin bu alanda yetiştirilmelerinin amaçlandığını söyledi. Sipahioğlu, "EPEYD tarafından düzenlenen engelsiz siber güvenlik eğitiminin tanıtımına ilişkin 'Siber Güvenlik' konulu konferans ve panel bugün Alanya’da icra edilecek" dedi. Panel bugün Alanya Kültür Merkezi'nde (AKM) saat 14.00’te gerçekleştirilecek.

PANELDEKİ KATILIMCILAR ŞÖYLE:

- Savunma Sanayi Müsteşarlığı AR-GE ve Teknoloji Yönetimi Daire Başkanı Dr. Ata Şenlikçi.

- EPEYD Yönetim Kurulu Başkanı, Girne Amerikan Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencisi Hasan Kerem Ünsal.

- Savunma Sanayi Müsteşarlığı Bilgi Teknolojileri Direktörü Hikmet Kangal.

- Teknoloji ve İnovasyon Merkezi Başkanı Dr. Metin Balcı.

- Sayısal Gündem 2020 Milli Siber Savunma Uzmanlık Grubu Yöneticisi ve Bilgi Güvenliği Derneği Başkan Yardımcısı, Elektrik ve Elektronik Mühendisi Mehmet Ali Yazıcı.

- TÜBİTAK BİLGEM Siber Güvenlik Enstitüsü Araştırmacı Veysel Hataş.

- Milli Eğitim Bakanlığı Görme Engelli Türkçe Öğretmeni Gözde Güzel.

- HAVELSAN Siber Güvenlik Direktörlüğü Güvenlik Operasyonları Grup Yöneticisi Salih Talay.

- Türkiye Bilişim Derneği Bilgi Güvenliği Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve TBD Sayısal Gündem 2020 Güven ve Güvenlik Hedef Koordinatörü Mehmet Ali İnceefe.

- STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş. Siber Güvenlik ve Büyük Veri Grubu Kıdemli Sistem Mühendisi Anıl Aytaç.

- Girne Amerikan Üniversitesi ve Gazi Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Ulvi Keser.

- EPEYD Yönetim Kurulu Üyesi, Elektronik ve Haberleşme Mühendisi Osman Ünsal.

- Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Yazılım Uzmanı ve Doktora Öğrencisi Hakan Tokay.

- Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Alkan.

#

08 Oca 2016 - 10:50 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber