Engel tanımadılar

Engelliler Haftası nedeniyle 'Engelsiz Sanat, Engelsiz Hayat' konulu el sanatları sergisinin açılışı gerçekleştirildi

ALANYA Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi'ndeki serginin açılışına Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir, Merkez Vali Can Direkçi, MHP İlçe Başkanı Cafer Uyar, Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan, Özel Özgün Kardelen Özel Eğitim Okulu Kurucu Müdürü Feridun Özdeş, engelliler ve çok sayıda davetli katıldı. Merkezin bahçesindeki kokteylde konuşan Kaymakam Özdemir, dünya nüfusunun yüzde 10'undan biraz fazlasının engelli tabir edildiğini söyledi. Özdemir, "Sosyal devlet olmanın gereği eli olmayanın eli, gözü olmayanın gözü, kulağı olmayanın kulağı, dili olmayanın söylemi olmak. Çağdaş devletin içinde yaşam konforu çok önemli yer işgal ediyor. Bu konforu sağlayabilmek için aşılması gereken bazı engel ve yaşanması gereken süreçler söz konusu. Engelliğin aslında gönüllerde olmaması gerekiyor. Gönüllerin dışındaki her türlü engel devlet gücü ve insan yürek gücüyle aşılabilir" dedi.

'AYRI BİR ORTA OLUŞTU'

Özdemir'in konuşmasının ardından açılışı gerçekleştirilen sergi ziyaretçilere açıldı. Alanya Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi El Sanatları Öğretmeni Ayşegül Macar Koçak, "70’e yakın engelli birey ve yakını ile çalıştık. Yağlı boya resimler, ipek böceği kozasından çiçekler, ahşap boyama eserlerimiz var. Yaklaşık 300'e yakın eserimiz var. Sergiyi bu yıl Alanya Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi'nde açmak istedik. Çok daha ayrı bir ortam oluştu. İnşallah sanatseverler de sergimizi gezer, bizi mutlu ederler. Sergi perşembe gününe kadar açık kalacak" dedi.  

12 May 2014 - 19:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber