'En güzel yanıtı çocuklar verecek'

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Alanya Şubesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir açıklama yapıldı

ŞUBENİN yönetim kurulu adına bir açıklama yapan Osman Bakıcı,ulusun cumhuriyetle perçinlemiş egemenliğini yok saymaya çalışanlara en güzel yanıtı çocukların vereceğini söyledi. Bakıcı, "Bugün ulusal egemenliğimizin, demokrasi ve bağımsızlık mücadelemizin 96. yılını coşkuyla kutluyoruz. Çünkü Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kurduğumuz TBMM ile savaş koşullarında bile ulusal egemenliği, demokrasiyi yaşatabilen bir ulusuz. Demokrasimizin beşiği olan TBMM, ulusal Kurtuluş Savaşı yıllarında top seslerinin yankılandığı, ateş, kan ve barut kokularının dört bir yanı sardığı bir ortamda kuruldu. Ulusumuzun kaderini tayin eden savaş kararları bile bu mecliste tartışılarak alındı. Ülkemizin bölünmez bütünlüğünün ve bağımsızlığının güvencesi, ulusumuzun sahip olduğu egemenlik hakkı. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, bağımsızlığımızın koruyucusu olarak gördüğü çocuklara bu büyük günü 'Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' olarak armağan etti. Bu bilinçle ulusumuzun cumhuriyetle perçinlemiş egemenliğini yok saymaya çalışanlara en güzel yanıtı, azmi ve kararlılığı ile bu büyük mirasın varisi olan çocuklarımız verecek. Yorulsalar da Büyük Önder'lerini takip edecekler. Çünkü 'Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler, asla ve asla yorulmazlar.' Bu duygularla aydınlık geleceğimizin güvencesi çocuklarımız başta olmak üzere, tüm ulusumuzun 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyoruz" dedi.

22 Nis 2016 - 13:28 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber