'En büyük kazanım'

Alanya protokolü, cumhuriyetin 93. kuruluş yıldönümü nedeniyle kutlama mesajları yayınladı. Yayınlanan mesajların teması birik ve beraberlik oldu

ALANYA Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve Antalya Büyükşehir Belediyesi (BŞB) Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney,  "29 Ekim Cumhuriyet Bayramı" nedeniyle birer mesaj yayımladılar. Cumhuriyetin milli birlik ve beraberliğin kaynağı olduğunu söyleyen Kaymakam Tanrıseven, “Cumhuriyetimizin 93. yıldönümünü hep birlikte büyük bir coşku ve gururla kutluyoruz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde kazanılan ve tarihe altın harflerle yazılan Kurtuluş Savaşı destanının ardından kurulan cumhuriyetimiz, azmin, kararlılığın, fedakârlığın, birlik ve beraberliğin ve egemenliğin sembolü olmuştur. Cumhuriyetimiz farklı kültür, inanç ve düşünceleri teminat altına alarak birlikte yaşama idealimizin kaynağı olmuştur. Bu itibarla, Cumhuriyet'in ilanı milletimizin şanlı tarihindeki en önemli dönüm noktalarından birisidir. Bu bağlamda, bizler de bugünlere nasıl gelindiğini unutmayarak, her bakımdan daha güçlü, daha mutlu ve daha gelişmiş bir Türkiye hedefine ulaşmak için var gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz. Bu müstesna günde cumhuriyeti ‘En büyük eserim’ diye tanımlayan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve aziz silah arkadaşları başta olmak üzere, bu vatanın bütünlüğü ve bağımsızlığı için canlarını ortaya koyan tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle anıyor, tüm halkımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum”  dedi.
‘CUMHURİYET EBEDİYEN YAŞAYACAK’
Alanya Belediye Başkanı Yücel, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yayınladığı kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi; “Cumhuriyetimizin ilan edilişinin 93. yıldönümünü büyük bir sevinç ve gururla kutlamanın heyecanını yaşıyoruz. Cumhuriyet, demokrasi ve özgürlüğün temelidir ve sonsuza dek yaşayacaktır. Türk milletinin Atatürk’ün çevresinde kenetlenmesiyle yürütülen Kurtuluş Savaşı’nın zaferle sonuçlanması ve ardından Cumhuriyetin kurulması, tarihte ender kaydedilen bir başarıdır. Kurtuluş Savaşı, milletimizin var olma savaşı, Cumhuriyet ise, yeniden dirilişin simgesidir. Cumhuriyetimiz hiç kuşkusuz, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olarak ebediyen yaşayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, canından aziz bildiği vatanı için kanlarını bu toprağa gömmüş şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, ülkemizin ve Alanya halkımızın Cumhuriyet Bayramı’nı yürekten kutluyorum.”
‘ONURLU VE GURURLUYUZ’
Antalya BŞB Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney, “Türk milletinin yeniden doğuşu ile kurulan cumhuriyetin 93. yılını kutlamanın onur ve gururunu yaşamaktayız. Cumhuriyetimizin bugün Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı yolda çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmak için olumlu atılımlar yaptığını büyük bir onur ve gururla görmekteyiz. Sonucunda ulusumuzu çağdaş bir anlayışın ürünü olan cumhuriyetimize kavuşturan bağımsızlık mücadelemizin de tüm dünyaya örnek olmasını temenni ederim. Vatanımızın bölünmez bütünlüğüne ve ulusumuzun birliğine her zamankinden daha çok önem vermekteyiz. Bu duygu ve düşüncelerle, cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, canından aziz bildiği vatanı için kanlarını bu toprağa dökmüş şehitlerimizi rahmet ve minnetle bir kez daha yad ediyor, Cumhuriyet Bayramı'nı yürekten, en kalbi duygularımla kutluyorum” diye konuştu.

28 Eki 2016 - 21:54 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber