Emniyette deprem!

İstanbul Emniyet Müdürlüğünde yasa dışı telefon dinlemelerine yönelik soruşturma kapsamında, 5'i emniyet müdürü 17 personel açığa alındı

İSTANBUL Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesinde yaklaşık 3 aydır, geçmişe dönük yasa dışı telefon dinleme iddialarını araştıran Mülkiye ve Polis başmüfettişleri, bazı kayıt ve belgelere ulaştı. Bu kayıt ve belgeleri inceleyen müfettişler, çok sayıda kişinin telefonlarının, "sahte olaylar, sahte isimler ve sahte deliller" üzerinden mahkeme kararı da alınarak dinlendiğini tespit etti. Konuyla ilgili rapor hazırlayan müfettişler, aralarında eski İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü Erol Demirhan'ın da bulunduğu 5 müdür ile 12 amir ve başkomiserin açığa alınmasını istedi. Rapor üzerine, Emniyet Genel Müdürlüğünün oluru ve İçişleri Bakanlığının onayı ile 17 personel açığa alındı. Raporda, ocak ayında emekli olan istihbarattan sorumlu eski İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Fuat Yılmazer ile iki ay önce açığa alınan eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstibarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek'in de isimlerinin yer aldığı öğrenildi.

16 May 2014 - 23:07 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber