Emekliler dikkat

2000 yılı ve sonrasında emekli olanların gözü Yargıtay’da. 2 intibak davasında verilecek karar merakla beklenirken; ‘2000 öncesi ve sonrası ayrımı yapılmamalı. Herkes intibaktan yararlanmalı’ diyen emekli dernekleri süreçten umutlu

MİLYONLARCAemekli intibak için Yargıtay'dan çıkacak kararı bekliyor. 2 ayrı intibak davası da şu anda Yargıtay aşamasında. Çıkacak intibak kararı, 2000 yılı ve sonrasında emekli olanlara zam kapısını açacak. Dava süreçlerini başlatan emekli dernekleri, "Talebimiz 2000 öncesi ve sonrası ayrımın yapılmaması yönünde. Tüm emekliler intibaktan yararlanmalı" derken, süreçten umutlu olduklarını belirtiyor.
'ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR'
2000'den önce emeklilere verilen intibak zammı 2 derneği harekete geçirmişti. Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) ile İşçi, Memur ve Bağ-Kur Emeklileri Derneği (İMBED), bu düzenlemeden 2000 yılı ve sonrasında emekli olanların da yararlanması için yargı sürecini başlatmıştı. İdare mahkemelerinden olumsuz karar çıktı ancak TÜED ve İMBED kararı temyiz ederek intibak davasını üst mahkemeye taşıdı. 2 intibak davası da halen Yargıtay gündeminde. Emekli dernekleri ise süreçten umutlu. TÜED, 2000 yılı öncesinde emekli olanlara 6283 sayılı kanun ile intibak uygulaması yapıldığını hatırlatarak, "2000 sonrası emekli olanların aylıklarının da 6283 sayılı intibak kanunu hükümlerine göre yeniden hesaplanmasını istiyoruz. Süreç Yargıtay aşamasında bulunmaktadır. Dava ile talebimiz 2000 öncesi ve sonrası ayrımının yapılmaması yönündedir. Bütün emeklilerin intibaktan yararlanmasını sağlamak için çalışmalarımız devam etmektedir" açıklaması yaptı. İntibak konusunda gözlerin çevrildiği Yargıtay, idare mahkemesinin kararını ya onaylayacak ya da bozacak. Bozması durumunda idare mahkemesi intibak davasını yeniden görecek.
355 LİRA GETİRİR YARGI
Süreci sonunda intibak yönünde karar çıkarsa, bunun 2000 yılı ve sonrasında emekli olan herkesi kapsaması için düzenleme yapılması gerekecek. İlk intibakta 2000'den önce emekli olan yaklaşık 2 milyon kişi 50 ila 355 lira arasında zam almıştı. 2000 yılı ve sonrasında emekli olanların da intibak hayata geçerse, bu tutarlarda zam alması bekleniyor.

(TAKVİM)

28 Mar 2016 - 11:45 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber