Ehliyet alacaklar bu habere dikkat!

Yeni yıldan itibaren yürürlüğe girecek "stajyer ehliyet" uygulamasından önce ehliyet almak isteyenler, sürücü kurslarında yoğunluk oluşturdu. Dosyaları tamamlanan vatandaşlar ise Alanya Emniyet Müdürlüğü önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

MEYDANA

gelen trafik kazaların önlenmesi için Milli Eğitim Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı tarafından müfredata konulmuş stajyer sürücülük uygulaması 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek. Yeni yıldan itibaren yürürlüğe girecek "stajyer ehliyet" uygulamasından önce ehliyet almak isteyenler, sürücü kurslarında ve Trafik Tescil Şube Müdürlüklerinde yoğunluk oluşturdu. Alanya Emniyet Müdürlüğü önünde de vatandaşlar sabahın erken saatlerinden itibaren uzun kuyruklar oluşturdu. Daha önceden sürücü kurslarına müracaat edip ellerinde sertifikaları olan vatandaşlar B sertifikalarla 30 Aralık 2015 (bugün) son günü. İlçelerde bulunan trafik tescil büroları ve şube müdürlüklerine başvuru yapıp ehliyete dönüştürmeleri gerekiyor. Aksi takdirde yılbaşından sonra başvuru yapan bütün vatandaşlara stajyer sürücü belgesi almak zorunda kalacak. Stajyer sürücü belgesi kırmızı ışık kuralını üç kez ihlal etme, yaya geçiş üstünlüğünü üç kez ihlal etme ve bir kez alkollü araç kullanırken trafikte yakalanması durumunda ehliyeti iptal ediliyor. Bugün sona erecek başvurular için herhangi bir süre uzatımı olmayacak. Bu tarihleri geçirdikleri takdirde stajyer ehliyeti almış olacaklar.

30 Ara 2015 - 10:24 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber