Eğitime servis engeli

Kırşehir'de, okul servisinin almadığı öğrenciler, Vali talimatı ile İl Özel İdaresi'nden gelen araçla köylerine götürüldü

EDİNİLEN bilgiye göre, taşımalı sitemle köylerinden Kırşehir merkeze eğitim almaya gelen 25 öğrenci servis aracı engeli ile karşılaştı. Okulları bittikten sonra servis aracına binmek üzere hareket ettiklerini söyleyen öğrenciler, durak değişimi nedeniyle servis aracına alınmadıklarını iddia etti. Öğrenciler, "Bizi servis bıraktı gitti ailelerimiz neyle gelebilir. Polis servis aracını çevirecek düşüncesi ile yol uzatıldı. 6.30'da evimize gitmemiz gerekirken 7.30'da gittik" dedi.

Milli Eğitim Müdürlüğü'nden gelen bir yetkilinin uzun süren ikna çabası öğrencileri servise binmeye ikna edemezken, mağdur olduklarını anlatan öğrenciler, "Dört senedir servisle gidip gelirken bu sene yer değişikliğini öne sürüyorlar. Bizi tehdit ettiler. Arkadaşımızın bir tanesini arabadan indirdiler. Bize hakaret bile ettiler" şeklinde konuştular. Öğrenciler, Kırşehir Valisi Necati Şentürk'ün verdiği talimat ve Basın ve Halka İlişkiler Müdürü Osman Demir'in devreye girmesi sonucu İl Özel İdaresi'nden gelen araçla Ecikağıl, Saraycık, Kuruağıl ve Karaboğaz köylerine gönderildi.

22 Eki 2014 - 20:14 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber