Efsane başkomiserden motor terörüne formül

Alanya'da bir dönem motosikletçilerin ve minibüsçülerin korkulu rüyası olan emekli Başkomiser Necati Hamarat, "Aileler çocuklarına elektrikli motosiklet alsın" dedi.

Haber: Alper KUTAY
90'LI
yıllarda Alanya Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube'de uzun yıllar görev yapan ve özellikle egzozu patlak motosikletlerle kurallara uymayan minibüsçülerin adeta korkulu rüyası olan ve geçtiğimiz yıllarda emekliye ayrılıp inzivaya çekilen Başkomiser Necati Hamarat, motosiklet gürültüsünü önlemenin formülünü Yeni Alanya'ya açıkladı. Sık sık ölümlü kazaların yaşanmasına, özellikle 18 yaşından küçük yaştaki gençlerin ölümüne sebep olan vitesli küçük motosikletleri yasaklamanın mümkün olmadığını, sadece etkin bir denetimle egzoz gürültüsünün önüne geçilebileceğini belirten Hamarat, ailelere de seslendi. Motosikletin bir ulaşım aracı olduğunu, ancak çoğu zaman Alanya'da şov amacıyla kullanıldığını söyleyen Necati Hamarat, "Aileler ulaşım için çocuklarına elektrikli motosiklet almalılar. Elektrikli motosikletlerin hem gürültüsü yoktur, hem de belli bir hızın üzerine çıkamazlar, böylece istenmeyen olaylar da yaşanmaz. Üstelik bakım maliyeti de çok cüzi rakamlara halledilebilir. Elektrikli motosikletler Alanya'nın tek kurtuluş yoludur" dedi.

22 Haz 2017 - 13:55 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Halim gündüz - Eksoz necati bile çare olamadı kimsede birşey yapamaz bu saatten sonra yaya kaldırımı bari yayayalara bıraksalar oda mümkün değil yersen lokantası afiyet olsun

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Haziran 13:55

Çorum Haber