Düşürülen uçakla ilgili şok iddia

Ukrayna'nın Lugansk bölgesinde “Antonov” AN-26 nakliye uçağı füzeyle vurularak düşürüldü. Saldırıyı ilk olarak Rus yanlısı milislerin yaptığı düşünülse de Ukrayna yetkilileri uçağın ayrılıkçılar tarafından değil, Rusya’dan atılan füzeyle düşürüldüğünü iddia etti

UKRAYNA'NIN  Lugansk bölgesinde “Antonov” AN-26 nakliye uçağı füzeyle vurularak düşürüldü. Saldırıyı ilk olarak Rus yanlısı milislerin yaptığı düşünülse de Ukrayna yetkilileri uçağın ayrılıkçılar tarafından değil, Rusya’dan atılan füzeyle düşürüldüğünü iddia etti.
Uçağın mürettebatı paraşütle atlayarak hayatta kalmayı başarırken, uçakta 20 kişinin bulunabileceği iddia edildi. AN-26 pervaneli nakliye uçağının vurularak düşürülmesi Lugansk bölgesinde Rusya sınırına yakın Krasnodon yerleşim birimi yakınında yaşandı. Yaklaşık 6 bin metre irtifada seyreden uçaktan aniden dumanlar çıkmaya başladı. Vurulduktan sonra birkaç dakika havada kalmayı başaran uçağın pilotları paraşütle atladıktan sonra uçak açık araziye düştü. Yerdeki enkaza ulaşmaya çalışan resmi Ukrayna yetkilileri can kaybı konusunda henüz bir açıklama yapmadı.

RUSYA: UKRAYNA’YA NOKTA VURUŞU YAPABİLİRİZ

Uçağın vurulma anını tesadüfen bölgedeki köylüler cep telefonuyla çekmeyi de becerdi. Cep telefonuyla yapılan çekim üç saat sonra Youtube'da yayına verildi.

'RUSYA'DAN ATILAN FÜZEYLE DÜŞÜRÜLDÜ'

Bu arada uçağın vurulması görüntülerini inceleyen Ukrayna Terörle Mücadele merkezi, nakliye uçağının ayrılıkçılar tarafından değil, Rusya’dan atılan füzeyle düşürüldüğü iddiasını ortaya attı. Buna gerekçe olarak uçağın 6 bin metrede vurulmuş olması gösterilerek, “Ayrılıkçıların elinde bulunan Rus yapımı omuzdan atılan seyyar uçaksavar füze sistemi ancak 4 bin metreye kadar etkili olabiliyor. Hâlbuki orduya ait nakli uçağı 6 bin metre irtifada vuruldu. Bunun tek izahatı sınıra yakın bulunması nedeniyle Rusya’dan uçağı daha güçlü bir füzenin atılmış olması” dendi.

14 Tem 2014 - 18:31 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber