''Düşük faizli kredi verilmeli''

TESK Genel Başkanı Palandöken, emekliliği gelip de prim yapılandırması yapacaklar için emekli maaşına bağlı düşük faizli kredi verilmesi gerektiğini söyledi

 MECLİSTE Torba Yasa olarak bilinen adıyla kabul edilen 6552 sayılı İş Kanunu ve bazı kanunlarda değişiklik yapılan yasanın kabul edilmesiyle 20 milyon kişinin borçlarını yapılandırabileceğini ifade eden Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Her kesimden yaklaşık 20 milyon vatandaşı ilgilendiren Torba Yasa yürürlüğe girdi. Şimdi sıra 100 milyar lira civarında yapılanacak olan borcun ödenmesine geldi. Maalesef insanların büyük çoğunluğunun bu borçlarını rahatlıkla ödeyebilecek durumları yok. Burada Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile protokol yapacak banka ya da bankalara çok önemli görev düşüyor. Emekliliği gelipte prim yapılandırması yapacaklar için emekli maaşına bağlı düşük faizli kredi verilmeli” dedi.

BORCUNU KAPATSA EMEKLİ OLACAK

Bağ-Kur’lu kadınlarımıza getirilen 3 çocuğa kadar doğum borçlanması ile 6 yıl daha erken emekli olma hakkı verildiğini söyleyen Palandöken, “Yasa ile prim borçları olması nedeniyle yaşlılık aylığı bağlanamayan esnaf ve sanatkarımıza emeklilik imkanı sağlanmakla birlikte, mali açıdan yeterli imkana sahip bulunmayanlara böyle bir imkandan yeterince yararlanması için kredi verilmesi gerekiyor. 2011 yılındaki 6011 sayılı yasadan 5 bin 677 kişi prim borcunu peşin ödeyerek, 61 bin 571 kişi de Ziraat Bankası’ndan kredi kullanarak toplam 67 bin 248 kişi emeklilik hakkı kazandı. Bu yılda kapsamda olan Bağ-Kur'lunun emekli olabilmesi için bankalardan alınacak emekli maaşından ödenecek düşük faizli kredinin çok yardımı olacaktır. Biz de 2011 yılındaki gibi kredi kullanılabilmesi için SGK Başkanlığı’na uygun görülecek banka ya da bankalar ile protokol yapılması için talep yazımızı gönderdik. Şimdi cevabı bekliyoruz” diye konuştu.

12 Eki 2014 - 22:13 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber