Dünyanın en büyük kelebeği Antalya'da

Antalya'nın Kundu Turizm Bölgesi'nde 5 milyon TL yatırımla kurulan Kelebek Park, rengarenk kelebeklerin kozalarından çıkmasıyla yaz sezonunu açtı.

1 Nisan günü müşteri kabul etmeye başlayan parkın yeni misafiri, Sri Lanka ve Malezya'da yaşayan 'Atlas' (Atlas Moth) türü dev kelebek oldu. Kanat ve ebat olarak Atlas cinsi kelebeğin, dünyanın en büyük kelebeği olduğunu belirten Kelebek Park Genel Müdürü Hakkı Çolak, dişisinin açılmış kanatlarının 26 santimden uzun olduğunu kaydetti. Çolak, "Atlas kelebekleri ortalama 5 gün yaşıyor. Yaşamlarının çoğunluğu tırtıl olarak geçiyor. Bu kelebeklerin bir farkı da yetişkinliğe ulaştıktan sonra ağızları olmadığı için beslenememeleri. Bu nedenle tırtıl ve larva döneminde tüm besinlerini alarak yetişkinliklerini aç geçiriyorlar" dedi.
Atlas'ın gece uçan bir kelebek olduğunu sözlerine ekleyen Çolak, “Atlas'ın türünün devam etmesi için çalışmalarımızı tamamladık. Pupa döneminde olan 5 Atlas kelebeğimiz var. Pupa dönemi kelebeğin doğumdan bir önceki dönemi olarak bilinin zamandır. Şimdi hayatta olan kelebeğimiz birkaç gün içinde ölecek. Fakat hemen ardından yenileri dünyaya gelecek" diye konuştu.
Park içersinde 10 ile 15 tür arasında 1500'ün üzerinde kelebeğin uçtuğunu sözlerine ekleyen Çolak, “Ziyaretçilerimiz yaz kış 30 derece sıcaklıkta muhafaza edilen özel bahçemizde kelebekleri istedikleri zaman görebilir" dedi.

08 Nis 2016 - 12:58 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Lale - Konya nın kelebek bahçesini gördüm. Çok güzel ortam.

Antalyayi da merak ettim

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 08 Nisan 12:58

Çorum Haber