Dünyada 1,3 milyon insan bu sebepten ölüyor

Dünyada her yıl trafik kazalarında 1.3 milyon insan hayatını kaybederken, 50 milyon insan da yaralanıyor

MERSİN

TrafikDenetleme Şube Müdürlüğü Ekipler Amiri Komiser Kerim Anıt, aşırı hıza bağlı en fazla trafik kazalarının Türkiye’de olduğunun altını çizerek, "Kazaların neredeyse yarısından fazlası aşırı hızdan meydana geliyor. Dünyada her yıl trafik kazalarında 1.3 milyon insan hayatını kaybederken, 50 milyon insan da yaralanıyor. Hızınız 90 kilometre saatte iken fren pedalına basıncaya kadar geçen bir saniye içerisinde aracınız 25 metre yol alıyor. Seyir halindeki bir sürücünün görüş açısı 40 kilometre saat hızla giderken 100 derece, 130 kilometre saat hızla giderken ise 30 derecedir. 80 kilometre saat hızla giden bir araçtaki yolcuların olası bir kazada hayatını kaybetme ihtimali 30 kilometre saat hızla giden araçtakilere oranla 20 kat daha fazladır. Ölümle sonuçlanan her 3 trafik kazasından biri aşırı hızdan kaynaklanıyor" diye konuştu.Emniyet kemeri konusunda da vatandaşları uyaran Anıt, "Emniyet kemeri kullanımı, trafik kazalarında hayatını kaybetme ve ağır yaralanma olasılığını yüzde 40 ile 50 oranında azaltıyor. Şehirlerarası otobüslerde bütün koltuklarda emniyet kemeri takma zorunluluğu vardır. Otomobillerde de arka koltukta emniyet kemeri takmak yasal zorunluluktur. Özellikle Kurban Bayramı’nda lütfen trafik kurallarına uyalım. Çünkü en çok bu dönemlerde kazalar meydana geliyor. Aşırı hızın yanı sıra yakın takip, hatalı sollama, dikkatsiz ve duyarsız bir şekilde araç kullanma da trafik kazalarına neden olmaktadır" dedi.

03 Eki 2014 - 09:37 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber