Dua ederken sakın bunu yapmayın

Bugün Miraç kandili. Ellerimiz dua için göğe açılacak. Peki dua ederken asla yapmamamız gereken nedir biliyor musunuz?

Peygamber efendimiz bir hadis-i şerifte, "Esnemek şeytandandır esnerken ağzınızı kapatın" buyuruyor.
Şimdi bu hadisten yüzeysel olarak bakarsak şeytan esnediğimiz zaman ağzımızdan içimize girer o yüzden kapatmamız buyuruluyor. Bilimsel olarak insanın uykusu gelir yorgunluktan esneme gelir bu da bilimsel açıklamadır. Manevi tarafını derinlemesine ele alırsak biliyorsunuz peygamber efendimiz ömrü boyunca namaz ve dua sırasında hiç esnememiştir.
Örneğin kalabalık haram işlenen bir ortama girince esnemek bedene cinlerin girişine işarettir, hatta üzeri yüklü cinni bir insana yaklaşmanızda dahi esneme tutarsa ağzınızı kapatmanız çok doğru olur.

25 May 2014 - 21:19 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber